Izvor: Sandžak press arhiva vesti 28.03.2019

Konkurs za prijem novih vatrogasaca, ali samo dva

Sandžak press 28.03.2019
Pravo prijave imaju državljani Srbije, starosti između 19 i 30 godina, sa završenom srednjom školom i prebivalištem na teritoriji Novog Pazara. Kandidati bi trebalo da posejduju vozačku dozvolu za C kategoriju ili da se obavežu da će je steći za… »

FILMSKA POTJERA U NOVOM PAZARU: Bježao policiji kroz centar grada ali na kraju ipak uhapšen

Sandžak press 28.03.2019
NOVI PAZAR – Sinoć oko ponoći Novim Pazarom oko pola sata trajala je policijska potjera za licem koje je napustilo kontrolno mesto. Ono je na kraju uhapšeno zbog više prekršaja, među kojima je i ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju… »

Sanacija i revitalizacija Kule motrilje

Sandžak press 28.03.2019
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je sredstva za realizaciju projekta “Sanacija i revitalizacija Kule motrilje” kojim je predvidjeno da za godinu dana, Kula motrilja, jedan od simbola Novog Pazara, bude otvorena za posjetioce… »

ŠERIF IZ NOVOG PAZARA JURI DVADESETU POBJEDU: Gurdijeljac napada boksera iz Nikaragve

Sandžak press 28.03.2019
Internacionalni prvak svijeta u boksu Šerif Gurdijeljac boriće se 14. aprila protiv Brajana Majrene iz Nikaragve, a profesionalni meč za rejting u osam rundi biće održan u Berlinu. sandzaklive.rs… »

Prijepolje – Rovčanin i Banjica napustili DPS

Sandžak press 28.03.2019
Prijepolje – Odbornici Demokratkse partije Sandžaka (DPS), Rahim Rovčanin i Elvin Banjica ubuduće će u Skupštini opštine nastupati kao samostalni odbornici. Pre početka sednice oni su pisanim putem o tome obavestili predsednicu Skupštine… »

Akademik Zukorlić u Skupštini pitao članove Vlade o otvaranju fabrika u Sandžaku, antimuslimanskim plakatima u Subotici i…

Sandžak press 28.03.2019
Narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, na današnjem zasijedanju Narodne skupštine Srbije, postavio pitanja prisutnim članovima Vlade Republike Srbije o neravnomjernom investiranju u Sandžak i druge dijelove Srbije, istom otvaranju fabrika na… »

Čedomir Jovanović postao savjetnik Željku Komšiću

Sandžak press 28.03.2019
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se danas sa predsjednikom Liberalno – demokratske partije Srbije Čedomirom Jovanovićem. Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o aktulenim političkim pitanjima i odnosima u regiji sa… »

Erdogan: Aja Sofija će postati džamija u inat Americi

Sandžak press 28.03.2019
Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Aja Sofija u Istanbulu postati džamija kao odgovor na dejstva SAD i aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa. Kada predsjednik SAD Tramp proglašava Jerusalim prestonicom Izraela, a… »

Es-Sallabi – Primjer u mekkanskome haremu koji ukazuje na Allahovu mu’džizu

Sandžak press 28.03.2019
Mekka je najbolje i najčistije parče zemlje na Zemlji, to je najbolji i najčasniji grad, život srca i sjeme vjere. Allahov Poslanik, s.a.v.s., se tu rodio i svjetlo objave ga je tu obasjalo. Allah je prvo nju stvorio na Zemlji i u njoj je izgrađen… »

Liječite svoje bolesne sadakom

Sandžak press 28.03.2019
Ebu Umame, r.a., prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Liječite svoje bolesne sadakom”. Šejh Muhammed Hassan prenosi priču o profesoru sa Univerziteta u Mensuri koji je imao problema sa srcem. Otišao je u London na liječenje gdje su doktori… »