Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 28.03.2019

Sirija objavila video: Ovako je Izrael raketirao Alep (video)

Sputnik 28.03.2019
Sirijski mediji objavili su snimak na kojem se mogu videti posledice jučeršnjeg bombardovanja izraelskih snaga po gradu Alepu. Kako su prethodno sirijski mediji javili, bombardovan je aerodrom u tom gradu, ali i naselje Džibrin, kao i industrijska zona… »

Sirijski predlog Americi: A da vi date Južnu Karolinu Izraelu?

Sputnik 28.03.2019
Stalni predstavnik Sirije pri UN Bašar Džafari predložio je američkim vlastima da poklone Izraelu dve sopstvene države ako već nastoje da na neki način pruže podršku toj zemlji. „SAD imaju mnogo sopstvene zemlje, koja zauzima prilično veliki… »

Rusija o avionima u Venecueli: Ne narušavamo balans snaga

Sputnik 28.03.2019
Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da Rusija ne krši međunarodno pravo i ne menja balans snaga u regionu Južne Amerike za razliku od zemalja Zapada. „Naglasiću još jednom, ruski stručnjaci su u Venecuelu… »

Zaharova odgovorila na neumesno pitanje o Vučiću

Sputnik 28.03.2019
Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova, upitana da li joj se čini da je srpski predsednik Aleksandar Vučić ubačen kao trojanski konj kako bi posvađao srpski i ruski narod, rekla je da ne bi Vučića uporedila sa konjem, već da ima druge… »

LNR: Ukrajinska vojska zauzela deonicu na liniji razgraničenja

Sputnik 28.03.2019
Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu, rekao je novinarima ministar inostranih poslova samoproglašene Luganske narodne republike, stalni predstavnik LNR na pregovorima u… »

Rusija: Holandija omogućila SAD da sa njenog ostrva izvrše agresiju na Venecuelu

Sputnik 28.03.2019
Ostrvo Kurasao moglo bi da bude početna tačka za vojnu intervenciju u Venecueli, budući da su SAD i Holandija postigle sporazum o korišćenju tog kolonijalnog ostrva za potrebe isporuke humanitarne pomoći, izjavila je portparolka Ministarstva… »

Ruski senator održao Trampu malu lekciju iz geografije

Sputnik 28.03.2019
Ruski senator Aleksej Puškov podsetio je Donalda Trampa da Venecuela nije 51. država SAD, komentarišući njegovo zahtev američkog predsednika da Rusija napusti tu latinoameričku zemlju. Neяsno, s čego Tramp vzяl, čto on možet ot nas čto libo… »

Francuska u šoku: Ovakvu brutalnost još nismo videli (foto)

Sputnik 28.03.2019
Na francuskoj atlanskoj obali pronađeno je od januara rekordnih 1.100 mrtvih delfina koji su verovatno žrtve industrijskog ribolova, što je pokrenulo javnost u Francuskoj da reaguje, prenosi Tanjug. Ono što je šokiralo francuske istraživače, osim… »

NATO da napada Rusiju zbog nas?! Hladna analiza iz Kijeva koju Ukrajinci ne žele da čuju

Sputnik 28.03.2019
O povratku Krima u okrilje Ukrajine u narednih nekoliko meseci, kao ni u narednih nekoliko godina, ne može se govoriti, smatra ukrajinski politikolog Nikolaj Sungurovski. Komentarišući izjavu predsednika Ukrajine Petra Porošenka da Kijev i NATO… »

Borbeni brodovi NATO-a ušli u Crno more

Sputnik 28.03.2019
Borbeni brodovi NATO-a prošli su kroz zalive Bosfor i Dardaneli i ušli u Crno more, a njihove fotografije su objavljene na Tviteru. . @nato @SNMG_2 frigates, flagship @kon_marine De Zeven Provinciën-class @Zr_Ms_Evertsen F805, @RCN_MRC Halifax Class… »