Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.03.2019

Predstavljen Samsung Galaxy A70

Benchmark 28.03.2019
Saopštenje za javnost Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy A70, najnoviji pametni telefon u popularnoj Galaxy A seriji. Galaxy A70 stiže sa najnovijim Samsung inovacijama i poboljšanim funkcijama, a može se pohvaliti elegantnim… »

NASA plaća 16.500 evra za boravak u krevetu i gledanje televizije

RTV 28.03.2019
VAŠINGTON - NASA volonterima plaća 16.500 evra za gledanje televizije u krevetu dva meseca, kako bi testirala prednosti veštačke gravitacije. Dobrovoljci će imati televizor, materijal za čitanje i druge aktivnosti kako im ne bi bilo dosadno, piše… »

Facebook zabranio veličanje belaca na svojim platformama

Telegraf 28.03.2019
Kompanija je pojačala grupe za nadzor sadržaja i ukinula stranice koje se koriste za promociju i organizaciju skupova rasističkih belačkih grupa. Kompanija Facebook zabranila je veličanje, podržavanje i zastupanje suprematizma belaca na svojim… »

Ne obraćajte pažnju na ovakav sadržaj!

Alo 28.03.2019
Jedna od njih trenutno hara Twitter-om, te zvaničnici kompanije ističu da bi svi korisnici trebalo da je budu svesni. Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici… »

Nećete više smeti da kačite tuđe fotke, snimke, pa čak ni svoj video ako pevate nečiju pesmu! Došao je kraj interneta…

Pravda 28.03.2019
Kada u praksi zaživi Direktiva o zaštiti autorskih prava, koju je usvojio Evropski parlament, niko više neće smeti na društvenim mrežama da postavlja tuđe fotografije, grafička rešenja, pa ni svoje video-klipove na kojima peva nečiju pesmu. Iako… »

Gasi se najveća prodavnica na dark webu

Vesti online 28.03.2019
Dream Market, trenutno najveća prodavnica na dark web-u najavila je gašenje za 30. april 2019. godine. Informacija je objavljena istog dana kada su Europol, FBI i DEA objavili desetine hapšenja povezana sa prodajom droge na dark web-u. Ovaj tajming… »

Google Pixel 3a će imati početnu cenu od 450 evra i ljubičastu varijantu

Benchmark 28.03.2019
Tokom prethodnih meseci pojavilo se nekoliko izveštaja o "lite" verzijama Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona kompanije Google. Uređaji bi konačno trebalo da budu ozvaničeni ovog proleća. Najnoviji izveštaj iz Nemačke sugeriše da možemo očekivati da… »

Samsung demonstrirao savijanje Galaxy Fold telefona nekoliko stotina puta (video)

Benchmark 28.03.2019
Samsung želi da otkloni svaku sumnju u to koliko je izdržljiv savitljivi Galaxy Fold telefon, a kompanija otkriva način na koji se uređaj testira. Južnokorejski gigant je objavio video koji pokazuje uređaje na fabričkim stres testovima, gde se… »

Google-ov novi kampus na Tajvanu biće fokusiran na hardver

PC Press 28.03.2019
Već odavno, Google nije samo kompanija koja obezbeđuje pretragu na Internetu. Tokom poslednjih godina ona je predstavila ne samo svoje telefone, već i laptop računare, pametne zvučnike i pametne displeje. Očigledno da Google ne želi da se zaustavi… »

Microsoft Defender: Novi slojevi sigurnosti

PC Press 28.03.2019
Microsoft je najavio bezbednosni dodatak u obliku “Tamper protection” opcije za Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), koja je kreirana da blokira promene u okviru ključnih sigurnosnih funkcija, te da sprečava deaktiviranje antimalver… »