Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.03.2019

Predstavljen Samsung Galaxy A70

PC Press 28.03.2019
Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy A70, najnoviji pametni telefon u popularnoj Galaxy A seriji. Galaxy A70 stiže sa najnovijim Samsung inovacijama i poboljšanim funkcijama. Samsung A70 se može pohvaliti elegantnim dizajnom, Infinity… »

Nasa traži volontere za izležavanje

RTS 28.03.2019
Deo Nasinih istraživanja o boravku ljudi u svemiru, obuhvata i testiranje uticaja veštačke gravitacije. Zato će Nasa plaćati 16.500 evra za gledanje televizije u krevetu tokom 60 dana, onima koji dobrovoljno žele da učestvuju u ispitivanjima. Zbog… »

Facebook zabranio bjelački separatizam i diskriminaciju

Al Jazeera 28.03.2019
Facebook je pojačao nadzor sadržaja i ukinuo stranice koje se koriste za promociju i organizaciju skupova bijelih rasista. Facebook je zabranio veličanje, podržavanje i zastupanje bjelačkog nacionalizma i bjelačkog separatizma na svojim platformama… »

Nikako ne kucajte ovo, obrisaće vam profil: Zvanično upozorenje sa popularne društvene mreže

Srbija danas 28.03.2019
Opasnost! Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici motivisani da pritisnu CTRL + ALT + DEL, te restartuju računar – što je bilo relativno bezazleno, ali je… »

Google Pixel 3a će imati početnu cenu od 450 evra i ljubičastu varijantu

Benchmark 28.03.2019
Tokom prethodnih meseci pojavilo se nekoliko izveštaja o "lite" verzijama Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona kompanije Google. Uređaji bi konačno trebalo da budu ozvaničeni ovog proleća. Najnoviji izveštaj iz Nemačke sugeriše da možemo očekivati da… »

Samsung demonstrirao savijanje Galaxy Fold telefona nekoliko stotina puta (video)

Benchmark 28.03.2019
Samsung želi da otkloni svaku sumnju u to koliko je izdržljiv savitljivi Galaxy Fold telefon, a kompanija otkriva način na koji se uređaj testira. Južnokorejski gigant je objavio video koji pokazuje uređaje na fabričkim stres testovima, gde se… »

Google-ov novi kampus na Tajvanu biće fokusiran na hardver

PC Press 28.03.2019
Već odavno, Google nije samo kompanija koja obezbeđuje pretragu na Internetu. Tokom poslednjih godina ona je predstavila ne samo svoje telefone, već i laptop računare, pametne zvučnike i pametne displeje. Očigledno da Google ne želi da se zaustavi… »

Microsoft Defender: Novi slojevi sigurnosti

PC Press 28.03.2019
Microsoft je najavio bezbednosni dodatak u obliku “Tamper protection” opcije za Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), koja je kreirana da blokira promene u okviru ključnih sigurnosnih funkcija, te da sprečava deaktiviranje antimalver… »

Huawei Mate 30 se već testira, stiže u septembru ili oktobru

Benchmark 28.03.2019
Huawei je tek predstavio svoje najnovije premijum telefone - P30 i P30 Pro, međutim kompanija već radi na naslednicima Mate 20 i Mate 20 Pro modela. Ovo je potvrđeno od strane zvaničnika kompanije iz odeljenja u Maleziji. On je istakao da se Mate 30… »

Poziv: Kumujte novim Jupiterovim satelitima

PC Press 28.03.2019
Astronom Scott Sheppard sa Naučnog instituta Carnegie je u julu 2018. godine učinio nešto što i danas izgleda neverovatno: otkrio je 12 novih satelita koji kruže oko Jupitera. Tako se ispostavilo da uprkos tome što čovek vekovima gleda u nebesa, i… »