Izvor: Auto blog/Automobili arhiva vesti 31.03.2019

Nova pravila za vozače sa probnom dozvolom odložena za septembar

Auto blog 31.03.2019
Nova pravila za vozače sa probnom dozvolom trebalo je da važe od 3. aprila. Međutim, primena tih propisa odložena je za septembar. Aleksandar Radenković ispred Uprave saobraćajne policije kaže da su razlozi za to isključivo ekonomske prirode… »

WRC 2019, Tour de Corse – Neverovatno, Evans izgubio dobijenu pobedu….sreća se zove Nojvil

Auto blog 31.03.2019
Za završnicu 62.RELIJA OKO KORZIKE (62 CORSICA LINEA TOUR DE CORSE) bez preterivanja se može uzviknuti: “ Ljudi moji, je li to moguće. LUDNICA… šta je ovo.“ ……u stilu nekadašnjeg sportskog reportera MLADENA DELIĆA. (Izgovorio ju je… »

F1: Podijum slaba uteha za Leklera, Bahrein je Hamiltonov

Auto blog 31.03.2019
Vozač Mercedesa i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton pobednik je Velike nagrade Bahreina, druge trke u šampionatu Formule 1. Trka u Bahreinu donela nam je od početka do kraja mnogo uzbuđenja, a na kraju je do pobede došao Luis Hamilton. Mesta na… »

SEAT britanskim kupcima ponudio aparate za kafu

Auto blog 31.03.2019
Ono što su neki sanjali sada je postalo stvarnost jer SEAT kupcima svih svojih modela u Velikoj Britaniji nudi aparat za kafu namenjen automobilima. Kupci mogu da za 185 funti dobiju Handpresso aparat za kafu koji bez problema staje u držače čaša… »

VIDEO: Malo interesovanja za električne automobile u Srbiji

Auto blog 31.03.2019
U Beogradu se završava 54. međunarodni sajam automobila. Svaka roba ima svog kupca, pa je tako prodato osam vozila skupljih od 200.000 evra. Međutim, na sajmu je izloženo tek nekoliko modela na električni pogon. Ocena stručnjaka je da Srbija… »

Teslin partner kupio fabriku automobila

Auto blog 31.03.2019
Kupovinom fabrike Tesla će uveliko smanjiti pritisak na proizvodne kapacitete u Freemontu. Teslin kooperant je kupio General Motorsovu fabriku u Gunsanu u Južnoj Koreji, koja je u maju u sklopu restrukturiranja stala s radom. Iako se radi o relativno… »

Gde odlaze automobili koji se nikada ne prodaju?

Auto blog 31.03.2019
Šta se tačno događa sa stotinama hiljada automobila koji ne stignu do kupaca, gde oni idu, i šta se s njima radi? Ako ste pomislili da ih nude tržištu po znatno povoljnijim cenama, prevarili ste se. Autoindustrija ima posebno rešenje za automobile… »

Štutgart zabranio vožnju starijih automobila sa dizel motorima u svojoj centralnoj zoni

Auto blog 31.03.2019
Grad u kome se nalaze centrale Mercedesa i Porschea zabranio je vožnju starijih automobila sa dizel motorima u svojoj centralnoj zoni. Zabrana će zvanično stupiti na snagu 1. aprila, a važiće za centralnu gradsku oblast, takozvanu "zelenu zonu"… »

Da li će biti zabranjen uvoz starih polovnjaka?

Auto blog 31.03.2019
Da li će se urediti tržište polovnih, samim tim i novih vozila u Srbiji? Na taj odgovor dugo se čeka, a da je krajnje vreme da se nešto uradi po tom pitanju, potvrđuje podatak da se kod nas godišnje proda i pet puta više polovnjaka nego novih… »

Hibridna i električna vozila stidljivo ulaze na srpsko tržište

Auto blog 31.03.2019
Prodaja električnih i hibridnih vozila još je skromna kod nas. Tek 40 registrovanih električnih i oko 250 hibrida govore da kupci oklevaju kada je reč o novoj tehnologiji. Na sajmu je izloženo više od 20 električnih vozila, a još nijedno nije… »