Izvor: Dojče vele arhiva vesti 31.03.2019

Čaputova – sušta suprotnost Orbanu

Dojče vele 31.03.2019
Zuzana Čaputova je ubedljivom pobedom postala prva žena na mestu slovačke predsednice. Ova aktivistkinja za ljudska prava je dokaz da su promene u regionu moguće, piše u svom komentaru dopisnik DW Keno Fersek. Pre samo nekoliko meseci mnogi Slovaci… »

Život između „M“ i „Ž“

Dojče vele 31.03.2019
Transrodne i transseksualne osobe iz regiona su u subotu prošetale Zagrebom tražeći prestanak diskriminacije i lakšu promenu pola. Za DW pričaju koji su im glavni problemi i zašto na operaciju promene pola idu u Beograd. U Zagrebu je održan prvi… »

Folksvagen na prekretnici: baterije ili potop

Dojče vele 31.03.2019
Automobilska industrija se nalazi u fazi velikog preloma. O tome se već dugo govori, ali sada postaje jasnije u kom pravcu se kreće trend. Folksvagen je već napravio velike planove za naredne godine. „Branša je u teškoj situaciji: mora da uloži… »

Šta Berlin hoće u Savetu bezbednosti?

Dojče vele 31.03.2019
Nemačka od početka godine ima mesto u Savetu bezbednosti, a od aprila preuzima predsedavanje tim telom UN. Međutim, zapravo se nastavlja „dvostruko predsedavanje“ sa Francuskom. Evo odgovora na najvažnija pitanja. Šta znači „dvostruko… »

Krvavi protesti kod ograde

Dojče vele 31.03.2019
Četvoro mrtvih i više stotina povređenih – ponovo. Protesti Palestinaca iz Pojasa Gaze se nastavljaju, izraelski odgovor je oštar. Demonstracije su počele pre tačno godinu dana, ali do sada nisu ostvarile svoje ciljeve. Navodno je trebalo da… »