Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 31.03.2019

Počelo letnje računanje vremena: Sat pomeren unapred

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Letnje računanje vremena u Evropi počelo je pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan čas unapred. U 02.00 časa, kazaljke na časovnicima pomeraju se jedan čas unapred, na 03.00 časa. Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale,letnje… »

Sahranjen Dobrica Erić u rodnom selu

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Gornji Milanovac - Veliki srpski pesnik, Dobrica Erić, sahranjen je u 13 časova na porodičnom groblju u selu Donja Crnuća gde je rođen i napravio svoje prve pesničke korake. Sahrani je prisustvovalo oko 2000 meštana. Prema njihovim rečima pokojni… »

Od 1. do 7. aprila velika akcija saobraćajne policije

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 1. do 7. aprila 2019. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Ova akcija će početi sutra… »

Pronađeno beživotno telo u kanjonu Đetinje

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Užice - U kanjonu Đetinje kod Velike brane pronađeno je beživotno telo žene stare oko 60 godina. Još uvek se ne zna kako je stradala a nije utvrđen ni identitet. Telo je primetio jedan prolaznik i odmah obavestio policiju. Uviđaj je u toku... RINA… »

UMMR: Najodgovorniji za tabloidizaciju i pokušaj rušenja velikih medija jeste NUNS

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Čačak - „Čestitamo novoizabranom predsedniku NUNS – a, Željku Bodrožiću, i očekujemo da umesto borbe sa političarima krene u borbu za očuvanje onoga što je ostalo od medijske scene nakon višedecenijskog pustošenja, da se postara za spas… »

Za kioske u Čačku najviše 10,5 kvadrata

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Čačak - Radni tekst nacrta odluke o privremenim objektima u Čačku, o kojem će se uskoro izjašnjavati gradska uprava, predviđa da kiosci mogu imati najviše 10,5 kvadrata i da se privremene dozvole izdaju na pet godina. Predlog odluke koju je… »

Ženka beloglavog supa Dobrila, avionom stiže iz Turske

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Nova Varoš – Dobrila, ženka beloglavog supa koja je početkom decembra nađena na granici Turske i Sirije početkom aprila bi trebalo da bude vraćena kući – u kanjon Uvca. U međunarodnoj akciji koju je pokrenula Fondacija za zaštitu ptica… »

Udes na Zlatiboru, povređena tri fudbalera

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Zlatibor - Kombi sa fudbalerima Polimlja koji su se vraćali sa utakmice sudario se sa Audijem u mestu Vodice, saznaje agencija RINA. U udesu su povređena tri igrača i oni su prebačeni u Užičku bolnicu, a radi se o dečacima rođenim između 2002 -… »

Makljanijada: Veče šale i smeha

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Gornji Milanovac - Redovna godišnja manifestacija “Makljanijada”, posvećena čuvenom milanovačkom šaljivdžiji Branku Petroviću Makljanu, održaće se po četrnaesti put u ponedeljak, 1. aprila od 20 sati u kafani “Zelengora GM” (Takovska… »

Probne vozačke dozvole do septembra po starom

Glas Zapadne Srbije 31.03.2019
Primena novih propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se odnose na nove vozače i izdavanje probnih vozačkih dozvola po strožem režimu, odlaže se do 2. septembra, pišu "Novosti". Zakonodavac je, kako se navodi, uočio da bi… »