Izvor: InfoKG/Regioni arhiva vesti 31.03.2019

Prvoaprilsko satiranje Željka Jovanovića i prijatelja

InfoKG 31.03.2019
Na svetski dan šale, 1. aprila, satiričar Željko Jovanović nastupiće sa prijateljima u Kontakt galeriji SKC-a od 20 časova. Željko Jovanović, koji je potekao iz književne radionice SKrC, je za kratko vreme prešao put do redovnog saradnika… »

STARI KRAGUJEVAC: Kragujevačka buna 1839. godine

InfoKG 31.03.2019
Buna koju je 11. maja 1839. godine organizovao knez Miloš Obrenović u Kragujevcu, uz pomoć brata Jovana, u nameri da onemogući sprovođenje Turskog ustava (iz 1839.), koji ga je lišio neograničene vlasti, nazvana je Kragujevačka. Buna je počela… »

Promocija romana “Prvi čin” Aleksandra Bećića u Domu omladine

InfoKG 31.03.2019
Roman “Prvi čin” beogradskog novinara, kolumniste i pisca Aleksandra Bećića biće promovisan sutra od 20 sati u Domu omladine. Po žanru, "Prvi čin" je mešavina trilera i psihološke drame. Objavila ga je izdavačka kuća “Ammonite Books”… »

Učenici predstavili svoje kompanije: Bioreaktori koji alge sintetišu u biodizel i drugi zanimljivi proizvodi

InfoKG 31.03.2019
Regionalna takmičenja učeničkih kompanija, čiji je cilj sticanje veština na temu preduzetništva, održana su i ove godine u Kragujevcu. Predstavile su se đačke kompanije jugozapadne i centralne Srbije. Cegeri od recikliranih materijala… »

Božo Prelević: Paradoks u odnosima vlasti i opozicije zdrav razum ne može da shvati (FOTO)

InfoKG 31.03.2019
Protest "1 od 5 miliona" održan je sinoć u Kragujevcu trinaesti put, a učesnicima su se obratili advokat Božo Prelević i novinar lista Danas Rade Radovanović. Rečeno je da paradoks u odnosima vlasti i opozicije zdrav razum ne može da shvati. Za… »

InfoKG 7 dana: NATO, stajališta, gimnazijalci, Brnabić, taksisti, Volkswagen, izazov, Aerodromci, jeftini stanovi...

InfoKG 31.03.2019
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Odata počast stradalima u NATO agresiji koja je odnela živote 42 Kragujevčana, Kragujevčanin gledao u rep Boingu smrti u Etiopiji, akcijaši sredili školsko dvorište u Kormanu, počela izgradnja… »