Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 31.03.2019

Dobro jutro, koliko je sati kod vas? Noćas smo kazaljke pomerili sat unapred, proverite svoje časovnike!

Kurir 31.03.2019
Odlukom Evropskog parlamenta od 2021. godine pomeranja kazaljki više neće biti. BEOGRAD - Letnje računanje vremena u Evropi počelo je pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan čas unapred. Rano jutros u 2 časa kazaljke na časovnicima pomerene su… »

Letnji dan pred nama: Jutro ledeno, ali dan sunčan! I do 23 stepena

Kurir 31.03.2019
BEOGRAD - U Srbiji se danas ujutro očekuje hladno vreme sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura od 0 do osam, najviša dnevna od 20 do 23 stepena. U Beogradu danas… »

Lepa vest za našu Srbiju: Kupovina najlon kesa smanjena za oko 60 odsto

Kurir 31.03.2019
BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naveo je da je kupovina plastičnih kesa smanjenja za oko 60 odsto od početka naplaćivanja plastičnih kesa. Kako se navodi u saopštenju, Trivan je kazao da uskoro počinju i aktivnosti za… »

Probni popis u Srbiji počinje u ponedeljak 1. Aprila: Umesto olovkom popisujemo se laptopovima, a novina je i samopopis na…

Kurir 31.03.2019
BEOGRAD - U 51 gradu i opštini u Srbiji sutra počinje probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava, najavila je pomoćnica direktora za Sektor društvenih statistika Snežana Lakčević i dodala da će popis trajati do 30. aprila u ponoć… »

Probne vozačke do jeseni po starom: Novi propisi za vozače početnike odlažu se do 2. septembra

Kurir 31.03.2019
BEOGRAD - Primena novih propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se odnose na nove vozače i izdavanje probnih vozačkih dozvola po strožem režimu, odlaže se do 2. septembra. Zakonodavac je, kako se navodi, uočio da bi veliki… »

Bolest je bila jača, uzela nam ga je za mesec dana Prva ispovest oca Nebojše Glogovca: Kako je uspeo da sinu održi opelo, o…

Kurir 31.03.2019
Jeste muka, jeste žalost, jeste bol, neprebol... ali kada i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao - to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada… »

Vreme je da konačno znate pravu istinu! Evo šta vas zaista čeka ako želite da uzmete nemački pasoš!

Kurir 31.03.2019
Prema mnogim istraživanjima, većina mladih kao željenu zemlju u koju bi da emigriraju iz Srbije navode Nemačku. Ipak, da bi nakon svog odlaska dobili i status nemačkog državljanina potrebno je da pređu mnoge prepreke i pitanje je da li ih na kraju… »

UNS saznaje, Pješčić: Nisam pretio Janjiću, znamo se 25 godina! Pa sin mu je radio kod mene i Dragana Šolaka! Sad i…

Kurir 31.03.2019
Pješčić tvrdi da nije pretio Janjiću već da mu je samo poslao SMS zbog njegovog tvita o upadu na RTS, pitajući ga šta bi bilo da su to uradili Beti. BEOGRAD - Nekadašnji vlasnik internet provajdera Absolut OK Bogoljub Pješčić potvrdio je… »

Zločinci: Zatrli ste potomstvo tri porodice

Kurir 31.03.2019
Rodbina Milanka Savića, Radoja Marjanovića i Neđa Uroševića, ubijenih na Torniku, ne može da prežali gubitak mladića koji nisu stigli ni da se ožene. Tog aprilskog jutra nad Tornikom sijalo je sunce, a nebo je bilo crno. Kao ugarak. Sećam se… »

Penzioneri čekaju Konkurs za besplatnu banju: Raspisivanje najverovatnije do 15. aprila, a onda će se znati i ponuda i cena

Kurir 31.03.2019
BEOGRAD - Konkurs za besplatan boravak u srpskim banjama preko Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje biće raspisan najverovatnije 15. aprila. Razlog kašnjenja u odnosu na prethodne godine, kada su već u martu penzioneri znali na… »