Izvor: N1 Info/Kultura arhiva vesti 31.03.2019

Sahranjen Dobrica Erić

N1 Info 31.03.2019
Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je u mestu Donja Crnuća, kod Gornjeg Milanovca, u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana. Od jednog od srpskih najznačajnijih pesnika za decu oprostili su se… »

Američka NVO i Kuba obnavljaju baštinu Hemingveja

N1 Info 31.03.2019
Američka nevladina organizacija "Finca Vigia" i kubanske institucije otvorile su atelje za restauraciju baštine američkog književnika Ernesta Hemingveja u svetlu jakih političkih tenzija između dve zemlje. Američku organizaciju je osnovala Dženi… »

"Okupirani bioskop" najbolji film Martovskog festivala

N1 Info 31.03.2019
Film "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović dobio je večeras glavnu nagradu kao najbolji dugometražni dokumentarac 66. Martovskog festivala. Na zatvaranju festivala u Domu omladine u Beogradu dodeljene su nagrade najboljim filmovima koji su… »

Arheolozi tragaju za novim saznanjima o simbolu Banjaluke

N1 Info 31.03.2019
Banjalučka tvrđava Kastel predmet je istraživanja bosanskih i srpskih arheologa. Već danima se na tom lokalitetu vrše geofizička snimanja i iskopavanje temelja, u okviru projekta "Primena savremene metodologije u arheologiji". Za sada, kažu… »

Latinović: Pozorišta van Beograda osuđena na hir lokalnih funkcionera

N1 Info 31.03.2019
Ljudi možda ne znaju, ali pozorištima izvan Beograda je užasno teško, ona su osuđena na hir lokalnih funkcionera, od kojih mnogi smatraju da su ona samo trošak po lokalni budžet, kaže direktor Bitef teatra Miloš Latinović, komentarišući… »