Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 31.03.2019

Glumac Volodimir Zelenski vodi na predsedničkim izborima u Ukrajini

N1 Info 31.03.2019
Izlazne ankete na izborima za predsednika Ukrajine pokazale su da glumac Volodimir Zelenski vodi, ali nema dovoljnu podršku da bi pobedio u prvom izbornom krugu, javlja AP. Jedna izlazna anketa, objavljena po zatvaranju birališta, pokazala je da… »

Slovačka dobila prvu predsednicu države - od "autsajderke" do pobede

N1 Info 31.03.2019
Aktivistkinja za građanska prava Zuzana Čaputova pobedila je na slovačkim predsedničkim izborima prema konačnim rezultatima drugog kruga predsedničkih izbora, objavio je biro za statistiku. Izvor: N1 Zagreb, Agencije Čaputova je osvojila 58,38… »

Raketa ispaljena iz pojasa Gaze na Izrael

N1 Info 31.03.2019
Jedna raketa ispaljena je iz pojasa Gaze na Izrael, saopštila je izraelska vojska samo nekoliko sati nakon što su otvorena dva glavna prelaza na tu palestinsku teritoriju kao znak napretka pregovora Izraela i Hamasa o prekidu vatre. Kako je navedeno… »

Srušio se mali avion u Nemačkoj, stradalo troje ljudi

N1 Info 31.03.2019
Pilot i dva putnika poginuli su u padu manjeg aviona nedaleko od Frankfurta, dok su još dve osobe stradale u sudaru automobila s policijskim vozilom koje je išlo na mesto nesreće. Avion je poletio iz Francuske i bio je na putu ka gradu Egelzbahu kada… »

Londonska policija traga za počiniocem niza napada nožem

N1 Info 31.03.2019
Londonska policija traga za čovekom za koga se veruje da je u nizu napada nožem povredio četvoro ljudi. Dve žrtve, 45-ogodišnja žena i 23-ogodišnji muškarac, su u kritičnom stanju u bolnici dok su dva muškarca zadobila ozbiljne povrede. Policija… »

Amerikanac pokušao da ukrade deo šina u Aušvicu

N1 Info 31.03.2019
Amerikanac koji je posetio nekadašnji nacistički logor smrti Aušvic pokušao je da ukrade metalni deo železničkih šina na mestu gde su se zatvorenici iskrcavali iz vozova, saopštila je poljska policija. Policija grada Osvjećima, koji je tokom… »

Hiljade demonstranata u Madridu traže pomoć za ruralne oblasti

N1 Info 31.03.2019
Hiljade Španaca protestovalo je u Madridu da traži od vlade da preduzmu mere za zaustavljanje iseljavanja iz ruralnih oblasti. Današnji marš pod sloganom "Pobuna ispražnjene Španije" organizovale su grupe iz španskih ruralnih oblasti. U Španiji je… »

Berluskoni: Kandidovao sam se za evropske izbore jer želim ujedinjenu Evropu

N1 Info 31.03.2019
Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je da se kandidovao za evropske izbore, jer želi da se bori za ujedinjenu Evropsku uniju koja je verna viziji svojih osnivača. Berluskoni je govorio na konvenciji svoje stranke desnog centra Forca… »

Četiri osobe stradale u sukobima tokom lokalnih izbora u Turskoj

N1 Info 31.03.2019
U Turskoj su zatvorenoa birališta za lokalne izbore koji se smatraju barometrom popularnosti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u trenutku kada zemlja prolazi kroz ekonomske teškoće. Četiri osobe su stradale u sukobu ispred birališta. Tuča… »

Severna Koreja nazvala upad u ambasadu u Madridu terorističkim činom

N1 Info 31.03.2019
Severna Koreja saopštila je da želi istragu upada u njenu ambasadu u Španiji prošlog meseca koji je nazvala "ozbiljnim terorističkim napadom" i aktom iznude koji krši međunarodno pravo. U prvoj zvaničnoj izjavi posle upada u ambasadu 22. februara… »