Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 31.03.2019

SzS i Marko Bastać blokirali Terazije zbog radova oko Trga Republike

Nova ekonomija 31.03.2019
Predstavnici beogradske odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) i gradske opštine Stari grad protestovali su na Terazijama, tako što su na ulicu postavili džakove sa solju za puteve i na nešto manje od sat vremena blokirali saobraćaj u znak… »

Hrvatska povlači iz prodaje kukuruznu krupicu sprskog proizvođača

Nova ekonomija 31.03.2019
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavestilo je potrošače da se povlači i opoziva kukuruzna krupica Lara od jednog kilograma, poreklom iz Srbije. Povlače se proizvodi s rokom trajanja do 13. decembra, zbog povećane količine tropanskih alkaloida u… »

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj dostigla novi rekordni minimum

Nova ekonomija 31.03.2019
Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum. Agencija Rojters navodi da to ide u prilog očekivanjima da će privatna potrošnja podržati rast najveće evropske ekonomije u ovoj godini. Prema podacima Saveznog zavoda za… »

Bregzit će pogoditi i ekonomiju Turske

Nova ekonomija 31.03.2019
Izlazak Velike Britanije iz EU napraviće velike ekonomske potrese na Starom kontinentu. Novi izveštaj EBRD-a pokazuje da bi značajan deo lanaca vrednosti unutar 12 zemalja Evropske unije u kojima banka posluje, kao i u Turskoj kao članici carinske… »

VIDEO Milano gradi viseći vrt u samom srcu grada

Nova ekonomija 31.03.2019
Milano planira da napravi izdignuti vrt koji će predstavljati centralnu tačku kružnog toka u samom srcu tog grada. Idejni projekat je već predstavljen, a njegov cilj je zdraviji život u gradu, piše portal Gradnja. Italijanske arhitektonske firme… »