Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 31.03.2019

Počelo letnje računanje vremena, kazaljke pomerene sat unapred

Novi magazin 31.03.2019
Letnje računjanje vremena počelo je tokom noći kada su kazaljke na satu pomerene za jedan sat unapred, odnosno sa 2.00 na 3.00 sata. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru. U Srbiji je letnje računanje vremena… »

Sutra sunčano i toplo, do 23 stepena

Novi magazin 31.03.2019
U Srbiji će sutra posle slabog jutarnjeg mraza na jugoistoku, biti sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Vetar će bit slab i umeren, severni, severoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od dva do devet… »

Trivan: Kupovina plastičnih kesa smanjena za oko 60 odsto

Novi magazin 31.03.2019
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naveo je da je kupovina plastičnih kesa smanjenja za oko 60 odsto od početka naplaćivanja plastičnih kesa, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju, Trivan je kazao da uskoro počinju i… »

Kusturica zaboravio da izvadi metke iz ručne torbe kad je krenuo u Rumuniju

Novi magazin 31.03.2019
Pres služba reditelja Emira Kusturice saopštila je danas da je on na aerodromu u Rumuniji zaustavljen jer je kod sebe imao 22 metka koje je zaboravio da izvadi iz ručne torbe koju je poneo sa Mokre gore. To saopštenje izdato je povodom objave na… »

Građanska Vojvodina: Pretnje Gruhonjiću posledica nekažnjenih napada na novinare

Novi magazin 31.03.2019
Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina upozorila je danas da najnovije pretnje smrću programskom uredniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i novinaru agencije Beta Dinku Gruhonjiću pokazuju da nekažnjivost takvih dela može… »

Povoljno vreme za vožnju, pojačan intenzitet saobraćaja na prilazima većih gradova

Novi magazin 31.03.2019
Saobraćaj u Srbiji večeras je pojačan, posebno na prilaznim putevima većih gradova, saopštio je Auto-moto Savez Srbije (AMSS) i apelovao na vozače da obrate više pažnje na bicikliste, motocikliste i pešake. Uslovi za vožnju su dobri, a na… »

Momčilo Pantelić: Ipak nije gotov(o)

Novi magazin 31.03.2019
Amerikancima je laknulo kad im je saopšteno da “nema dokaza” da je izborna kampanja Donalda Trampa bila u dosluhu s Moskvom kako bi se uz njenu pomoć on domogao Bele kuće. Nismo mi banana republika, pa da nam se spolja instalira vlast –… »