Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 31.03.2019

SzS i Bastać blokirali saobraćaj na Terazijama zbog najavljenih radova u centru Beograda

Novi magazin 31.03.2019
Predstavnici beogradske odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) i gradske opštine Stari grad protestovali su danas na Terazijama, tako što su na ulicu postavili džakove sa solju za puteve i na nešto manje od sat vremena blokirali saobraćaj u znak… »

Đurić o izjavi Hodžaja: Kosovske takse imale jedan cilj, a to je da naškode Srbiji

Novi magazin 31.03.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da su kosovske takse na srpsku robu "imale jedan jedini cilj, a to je da naškode Srbiji i da nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine". Kako se… »

Mihajlović: Opozicija traži izbore, a Boga moli da ih ne bude

Novi magazin 31.03.2019
Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je danas da lideri Saveza za Srbiju "nemaju jasnu politiku oko ključnih pitanja za državu i građane, kao i da nisu u stanju da iznesu ni jasan stav oko izbora". Kako se navodi u… »

Božović: Građani da se izjasne na referendumu o izmeštanju centra Beograda

Novi magazin 31.03.2019
Funkcioner Demokratske stranke i poslanik Balša Božović rekao je danas da "građani treba da se na referendumu izjasne o izmeštanju centra Beograda" i zatražio od vlasti referendum za centralne mesne zajednice koje su "pogođene rekonstrukcijom… »

Crnogorska partija u pismu predsedniku Srbije traži uvođenje crnogorskog jezika

Novi magazin 31.03.2019
Crnogorska partija (CP) uputila je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem navodi da je u Opštini Vrbas nastavljena diskriminacija građana koji pripadaju crnogorskoj zajednici. Ta partija je pismo uputila nakon, kako su… »

Jeremić na protestu u Vrbasu: Vučić ubrzano gubi podršku naroda

Novi magazin 31.03.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Vrbasu na protestu "Jedan od pet miliona" da su režimu Aleksandra Vučića "dani odbrojani" i pozvao sve građane Srbije da 13. aprila dođu u Beograd na veliki miting. "Ivo Andrić je jednom… »

Vučić čestitao Čaputovoj i Erdoganu na izbornim pobedama

Novi magazin 31.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Zuzani Čaputovoj na izboru za predsednicu Slovačke i poželeo joj uspeh u radu. Vučić je čestitao i predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na pobedi njegove stranke u većini turskih… »

Sahranjen Dobrica Erić

Novi magazin 31.03.2019
Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je u mestu Donja Crnuća, kod Gornjeg Milanovca, u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana. Od jednog od srpskih najznačajnijih pesnika za decu oprostili su se… »

Militarizacija muzejskih aktivnosti: Sunovrat Muzeja vazduhoplovstva

Novi magazin 31.03.2019
Odluka Vlade Srbije da Muzej vazduhoplovstva pređe u nadležnost Ministarstva odbrane imaće nesagledive posledice po očuvanje izuzetno vrednog kulturno-tehničkog nasleđa. Piše: Čedomir Krunić, vazduhoplovni inženjer Vlada Republike Srbije donela… »