Izvor: Pravda arhiva vesti 31.03.2019

Kakva zemlja takav izbor: Komičar pobedio na izborima u Ukrajini, sledi...

Pravda 31.03.2019
Izlazne ankete pokazuju da će u drugi krug izbora za predsedika Ukrajine ići komičar Vladimir Zelenski, koji će "odmeriti snage" sa dosadašnjim predsednikom Petrom Porošenkom. Na današnjim izborima najviše glasova osvojio je 41-godišnji glumac… »

Ispaljene rakete na izrael! Palestinska osveta za ubijene drugove (video)

Pravda 31.03.2019
Palestinski ekstremisti su danas ispalili pet raketa iz Pojasa Gaze prema Izraelu, saopštila je izraelska vojska, dan posle masovnih protesta u blizini granice u kojima je poginulo četvoro mladih Palestinaca, a ranjeno više desetina. Ispaljene rakete… »

Vesić: Krivične prijave protiv Bastaća i SzS zbog barikada u Kolarčevoj!

Pravda 31.03.2019
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su današnjom blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i… »

Bačena bomba na kuću bivše žene haškog optuženika: Oštećeni automobil i fasada

Pravda 31.03.2019
Na kuću bivše supruge haškog osuđenika Ranka Šešića, Jelene Radišić, bačena je bomba, objavljeno je na sajtu TV Pink. Kako se navodi, Jelena Radišić je prijavila policiji da je u dvorište njene kuće na Novom Beogradu baćena bomba i da… »

Sutra probni popis u Srbiji: Šta to znači i kakva će pitanja biti postavljena?

Pravda 31.03.2019
U 51 gradu i opštini u Srbiji sutra počinje probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava, najavila je pomoćnica direktora za Sektor društvenih statistika Snežana Lakčević i dodala da će popis trajati do 30. aprila u ponoć. "Probnim popisom… »

Ruše srpsku svetinju! Bageri su spremni da unište biser Boke Kotorske (video)

Pravda 31.03.2019
Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je crnogorski sajt CDM. Urbanističko… »

"To je okupirana sirijska teritorija!": Arapska liga odbacila Trampovo priznanje Golanske visoravni

Pravda 31.03.2019
Arapska liga je na samitu u Tunisu odbacila američko priznanje izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni, javlja AP. Predstavnici 22 države u Arapskoj ligi, bez Sirije koja je izbačena zbog predsednika Bašara al Asada, izdali su zajedničko… »

Lavrov: Bili su ljubazniji pa smo Amerima objasnili šta ruski vojnici rade u Venecueli

Pravda 31.03.2019
Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas, izjavio je ruski ministar spoljnih… »

Poznati zapadni politički teoretičar: Bombardovanje greška, kao i nezavisnost Kosova

Pravda 31.03.2019
Bombardovanje je bila politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška, rekao je politički teoretičar Serđo Romano. "I u jednom i u drugom slučaju bile su… »

“Ultrakatolička zabit“: Hrvatska se udaljava od evropskih i ide ka afričkim vrednostima

Pravda 31.03.2019
Hrvatska se poslednjih godina našla u okruženju afričkih i islamskih država poput Bahreina, Kirgistana i Libana, pokazalo je veliko, višedecenijsko antropološko-političko istraživanje. Dok većina zemalja sveta, posebno one razvijene, napreduje u… »