Izvor: RINA/Regioni arhiva vesti 31.03.2019

Sahranjen Dobrica Erić u rodnom selu, meštani kažu da je zaslužio mesto u Aleji zaslužnih građana

RINA 31.03.2019
Gornji Milanovac - Veliki srpski pesnik, Dobrica Erić, sahranjen je u 13 časova na porodičnom groblju u selu Donja Crnuća gde je rođen i napravio svoje prve pesničke korake. Sahrani je prisustvovalo oko 2000 meštana. Prema njihovim rečima pokojni… »

Požari u Dragačevu: Gorelo oko 20 hektara šume, jedna osoba povređena

RINA 01.04.2019
Dragačevo - Danas je u toku dana na teritoriji Dragačeva lokalizovano dva požara u kojima je gorelo oko 20 hektara šume, saznaje RINA. Požar je najpre zahvatio Puhovo oko 13:45, gde je gorelo nisko rastinje i šuma na površini oko šest hektara… »

Pronađeno beživotno telo žene u kanjonu Đetinje

RINA 31.03.2019
Užice - U kanjonu Đetinje kod Velike brane pronađeno je beživotno telo žene stare oko 60 godina. Još uvek se ne zna kako je stradala a nije utvrđen ni identitet. Telo je primetio jedan prolaznik i odmah obavestio policiju. Uviđaj je u toku... RINA… »

UMMR: Najodgovorniji za tabloidizaciju i pokušaj rušenja velikih medija jeste NUNS

RINA 31.03.2019
Čačak - „Čestitamo novoizabranom predsedniku NUNS – a, Željku Bodrožiću, i očekujemo da umesto borbe sa političarima krene u borbu za očuvanje onoga što je ostalo od medijske scene nakon višedecenijskog pustošenja, da se postara za spas… »

U udesu na Zlatiboru povređena tri fudbalera

RINA 31.03.2019
Zlatibor - Kombi sa fudbalerima Polimlja koji su se vraćali sa utakmice sudario se sa Audijem u mestu Vodice, saznaje agencija RINA. U udesu su povređena tri igrača i oni su prebačeni u Užičku bolnicu, a radi se o dečacima rođenim između 2002 -… »

Kiosci u Čačku mogu imati najviše 10,5 kvadrata

RINA 31.03.2019
Čačak - Radni tekst nacrta odluke o privremenim objektima u Čačku, o kojem će se uskoro izjašnjavati gradska uprava, predviđa da kiosci mogu imati najviše 10,5 kvadrata i da se privremene dozvole izdaju na pet godina. Predlog odluke koju je… »

Dobrila se vraća kući, ženka beloglavog supa avionom stiže iz Turske

RINA 31.03.2019
Nova Varoš – Dobrila, ženka beloglavog supa koja je početkom decembra nađena na granici Turske i Sirije početkom aprila bi trebalo da bude vraćena kući – u kanjon Uvca. U međunarodnoj akciji koju je pokrenula Fondacija za zaštitu ptica… »

Veče šale i smeha u Gornjem Milanovcu

RINA 31.03.2019
Gornji Milanovac - Redovna godišnja manifestacija “Makljanijada”, posvećena čuvenom milanovačkom šaljivdžiji Branku Petroviću Makljanu, održaće se po četrnaesti put u ponedeljak, 1. aprila od 20 sati u kafani “Zelengora GM” (Takovska… »