Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 31.03.2019

Kupovina plastičnih kesa smanjena 60 odsto

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Učestvujući na centralnoj maniofestaciji najveće svetske ekološke akcije "Sat za našu planetu", ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, izjavio je da je u Srbiji kupovina plastičnih kesa smanjenja za oko 60 odsto. "Počeli smo sa… »

Sutra počinje probni popis u 51 gradu i opštini

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - U 51 gradu i opštini u Srbiji sutra počinje probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava, najavila je pomoćnica direktora za Sektor društvenih statistika Snežana Lakčević i dodala da će popis trajati do 30. aprila u ponoć… »

Kusturica: Nije bilo arsenala, zaboravio 22 metka

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Pres služba reditelja i muzičara Emira Kusturice reagovala je danas povodom teksta na portalu Telegraf.rs da je Kusturica pre četiri godine uhvaćen sa arsenalom municije na aerodromu u Rumuniji, navodeći da nije u pitanju bio arsenal, već… »

Četvrtina osuđenika u Srbiji zbog prodaje droge

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Gotovo četvrtina osuđenika u srpskim zatvorima su trgovci drogom, a jedna petina robija zbog teške krađe, piše "Politika". Poslednjeg dana prošle godine broj osuđenih bio je 7921, rečeno je za taj list u Ministarstvu pravde. Od tog broja… »

Probne vozačke dozvole do septembra po starom

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Primena novih propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se odnose na nove vozače i izdavanje probnih vozačkih dozvola po strožem režimu, odlaže se do 2. septembra, pišu "Novosti". Zakonodavac je, kako se navodi… »

Vremeplov: Rođen Bora Stanković

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - 1876 - Rođen je pisac Borisav Stanković, poeta ljudskih strasti, prolaznosti života i ljudske tragike, dubok analitičar društvenih procesa i psiholoških tipova. Opisivao je rodno Vranje i degeneraciju starih trgovačkih porodica… »

Izrada kartoteke azbestnih objekata u Srbiji

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - U Srbiji se trenutno radi na izradi propisa o pravilnom i sigurnom načinu uklanjanja azbesta i kartoteke, odnosno inventara objekata, procene prisutnosti azbesta i njegovog uticaja na ljudsko zdravlje i okolinu. Savetnik predsednika Privredne… »

Završena konferencija o vojnom obrazovanju

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - U Beogradu je završena dvodnevna Četvrta regionalna pi-ar konferencija pod nazivom "Vojno obrazovanje i promocija vojnog poziva" koja je bila posvećena iskustvima i trendovima u vezi sa promocijom vojnog poziva. U okviru današnjeg panela… »