Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 31.03.2019

Aktivisti SzS na sat vremena blokirali Kolarčevu džakovima

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Saobraćaj u Kolarčevoj ulici, koju su danas oko 14.30 sati odbornici Saveza za Srbiju u Skupštini grada i predstavnici opštine Stari grad blokirali postavljanjem džakova sa solju za puteve na kolovoz, ponovo je uspostavljen. Kako su rekli… »

Đurić: Hodžajeva izjava potvrda da je Priština protiv dijaloga

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da izjava zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da je "politika taksi urodila plodom jer je nanela štetu srpskoj ekonomiji" još jednom pokazuje da je… »

Hodžaj: Taksa postigla željeni efekat, treba je obustaviti

RTV 31.03.2019
PRIŠTINA - Odluka Prištine iz novembra prošle godine da se uvede taksa na proizvode iz Srbije i Bosne postigla je željeni efekat, ocenio je danas zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj. On je, međutim, dodao da porez treba obustaviti kako se ne bi… »

Đukanović: Za napredak Srbije čeka se nova Evropska komisija

RTV 31.03.2019
BEOGRAD, BRISEL - Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović izjavio je da ne očekuje značajniji napredak na evropskom putu Srbije do konstituisanja novih institucija Evropske unije. Izbori za Evropski parlament održavaju se od 23. do 26… »

Romano: Bombardovanje greška, kao i nezavisnost Kosova

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Bombardovanje je bila politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška, rekao je politički teoretičar Serđo Romano. "I u jednom i u drugom… »

Brnabić :Ako je ovo vid političke borbe, ja ga ne razumem

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić gostovala je večeras u novoj emisiji na TV Pink "Hit tvit", u kojoj je komentarisala tvitove korisnika te društvene mreže na aktuelne teme u srpskom društvu. Premijerka Srbije je, na prvi predlog o mnoštvu… »

Išinger: EU treba prvo da uradi svoj domaći zadatak

RTV 31.03.2019
BERLIN - Nemački diplomata i stručnjak za zapadni Balkan Volfgang Išinger izjavio je da perspektiva članstva u Evropskoj uniji za Srbiju i druge zemlje regiona treba da bude otvorena i istakao da proces proširenja Unije treba da se nastavi. "Mada su… »

Ladigin: Protesti u Srbiji "proamerički obojeni"

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Nekadašnji načelnik Glavne obaveštajne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije Fjodor Ivanovič Ladigin kaže da u protestima opozicije u Srbiji vidi "snažan uticaj spoljne propagande", a pre svega "proameričku obojenost". "Izvan svake… »

Ukrajinska dijaspora glasala u Srbiji

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - U Ukrajini se danas održavaju predsednički izbori. Na izbornom mestu u Beogradu u Ambasadi Ukrajine, glasali su Ukrajinci koji žive u Srbiji. Kako kažu, došli su da iskoriste svoje građansko pravo. Glasale su porodice koje žive u Srbiji… »

Linta: Odluka Ustavnog suda BiH politička provokacija

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da najnovija odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske predstavlja nastavak brutalnih provokacija političkog Sarajeva koje su usmerene protiv Republike… »