Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 31.03.2019

Mirović: Dolazak kineskog investitora u Zrenjanin veliki dan za pokrajinu

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas da će dolazak u Srbiju kineske kompanije "Šandong Linglong Tajr", koja je juče u Zrenjaninu položila kamen temeljac za izgradnju velike fabrike, značiti mnogo za razvoj čitave… »

Poginuo radnik u fabrici u Subotici

RTV 31.03.2019
SUBOTICA - U fabrici "Tatravagonka Bratstvo", u nesreći na radu poginuo je radnik I. B. (59) iz Subotice, rečeno je RTS u Policijskoj upravi u Subotici. U subotičkoj fabrici, koja se bavi remontom teretnih vagona, u subotu prilikom manipulacije sa… »

Počela setva repe u inđijskim atarima

RTV 31.03.2019
INĐIJA - Setva repe u inđijskim atarima počela je pre petnaestak dana. Iako su mnogi ratari odustali od te kulture, ima poljoprivrednika koji smatraju da je sadnja repe najisplativija. Većina njih pokazuje brigu što nema dovoljno kiše i nadaju se da… »

Besplatna akcija pregleda dečijih auto-sedišta

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Besplatna akcija pregleda dečijih auto-sedišta održana je u sklopu redovne akcije, Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, na parkingu ispred novosadskog Štranda. Kako bi takva vožnja u auto sedištu bila i bezbedna, neophodno je da… »

Pančevo dobija gradsku ustanovu socijalne zaštite

RTV 31.03.2019
PANČEVO - Pančevo će uskoro dobiti gradsku ustanovu socijalne zaštite. Njena funkcija će biti da na efikasniji način izlazi u susret meštanima kojima su potrebne određene usluge, ili zbrinjavanje. To ne znači ukidanje postojećih ustanova, već… »

Dvojac iz Rume uhapšen zbog pljačke banke na Detelinari

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su P. M. (1968) i M. M. (1993) iz Rume, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo razbojništvo. Sumnja se da su, 18. marta, uz pretnju pištoljem, oduzeli… »

Najvažnije je prijaviti nasilje

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici primenjuje se od 1. jula 2017. godine. Ipak, mediji su i dalje puni napisa o slučajevima porodičnog nasilja, često i sa smrtnim ishodom. Uvek ističemo da je nasilje najvažnije prijaviti, kaže… »

Prvenstvo kadeta u plivanju u Somboru

RTV 31.03.2019
SOMBOR - Na gradskom bazenu "Mostonga" u Somboru održano je zimsko pojedinačno i ekipno državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete. Više od 200 plivača iz 42 kluba okupilo se na gradskom bazenu u Somboru na zimskom državnom prvenstvu za kadete… »

Opera SNP-a otvara Nomus premijerom Listove opere Sardanapalo

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće u utorak, 9. aprila Novosadske muzičke svečanosti, na sceni "Jovan Đorđević" s početkom u 20 časova, koncertnim premijernim izvođenjem nedovršene opere Franca Lista Sardanapalo, a nastupiće… »

Sportski dan na Detelinari

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - Na Dečjem igralištu na Bulevaru Evrope na Detelinari (Veselina Masleše 38), sportska porodica "Sportisimo" organizuje danas osmu sportsku manifestaciju Sportski dan na Detelinari na kojoj će učestvovati preko 600 dece. Kao i prethodnih… »