Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 31.03.2019

Radnici Pošte prekidaju štrajk, Stefanović obećao ispunjenje dve trećine zahteva

SEEbiz 31.03.2019
BEOGRAD - Zaposleni u Pošti obustavljaju štrajk nakon što im je, u razgovoru njihovih predstavnika s ministrom i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem, obećano ispunjenje dve trećine zahteva. Njima neće za sada biti ispunjen zahtev o… »

Pomor pčela u Pomoravlju zbog upotrebe pesticida

SEEbiz 31.03.2019
BEOGRAD – Pčelari u Pomoravlju i ovog proleća suočavaju se s pomorom pčela koje su, kako kažu, otrovane zbog ljudskog nemara i nesavesnog prskanja voća pesticidama, a stručnjaci podsećaju da je zakonom zabranjeno prskanje voća u vreme cvetanja… »

Svjetska tržišta: Nada u trgovinski dogovor SAD-a i Kine potaknula investitore

SEEbiz 31.03.2019
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, zahvaljujući nadi ulagača u trgovinski dogovor između SAD-a i Kine, pa je američki S&P 500 indeks u cijelom proteklom kvartalu zabilježio najveći dobitak od 2009. Na Wall… »

Europska komisija: Spasili smo 730.000 izbjeglica u Mediteranu od 2015.

SEEbiz 31.03.2019
STRASBOURG - Europska unija pomogla je spasiti gotovo 730.000 izbjeglica u operacijama na Mediteranu od 2015., prema brojkama Europske komisije koje prenose novine njemačke Funke Media grupe u nedjelju. Prema pismu Dimitrisa Avramopoulosa, europskog… »

Samardžić: Hrvatska je prva stanica Srbije prema europskoj civilizaciji

SEEbiz 01.04.2019
ANALIZA - Nakon tri mjeseca protesti protiv vlasti Aleksandra Vučića, a njega osobno prije svega, ušli su u novu fazu upadom demonstranata u zgradu državne televizije. RTS ne dopušta pristup opozicijskim poslanicima i bilo kojem mišljenju koje ne… »

Klika vlada Hrvatskom

SEEbiz 31.03.2019
KOMENTAR - Priča ide ovako: ima jedna mala zemlja u kojoj je na papiru sve lijepo zapisano. Ustav štiti ljudska prava, privatno vlasništvo i poduzetničke slobode, a mnoštvo zakona čini zemlju nalik Danskoj ili Njemačkoj. Mala zemlja ima čak i… »

Analitičari zagovaraju rad do 67. godine, sindikati odgovaraju da plaše javnost

SEEbiz 31.03.2019
ZAGREB - Mjesec dana prije početka prikupljanja potpisa za referendum protiv zakona o odlasku u starosnu mirovinu sa 67 godina stručnjaci za mirovinski sustav upozoravaju da će ta sindikalna inicijativa već ionako niske mirovine sniziti na 25 posto… »

Hrvati nesretniji od svojih susjeda

SEEbiz 31.03.2019
ZAGREB - Na ljestvici 156 zemalja, po indeksu sreće Hrvatska zauzima 75. mjesto, a bolje je plasirana većina usporedivih zemalja, od Češke, koja se već uvrstila među 20 najsretnijih na svijetu, do Srbije i Crne Gore, objavio je u nedjelju Jutarnji… »

Elektronski umesto papirnog računa u Telenoru

SEEbiz 31.03.2019
BEOGRAD - Papirni račun nije više potreban korisnicima Telenora, jer svoja plaćanja mogu izvršiti putem Moj Telenor aplikacije, jednim klikom, bez provizije, platnom karticom čije podatke mogu sačuvati za buduća plaćanja. Papirni račun menja i… »

Đikić: Ako se presađivanje napravi što prije, Miline šanse su jako velike

SEEbiz 31.03.2019
ZAGREB - Ivan Đikić, ugledni hrvatski znanstvenik koji radi na pronalaženju lijeka za rak, optimističan je oko budućnosti male Mile Rončević. Milina obitelj je u telefonskom kontaktu s njim. "Liječnici u bolnici u Rijeci napravili su sve što je u… »