Izvor: Sputnik arhiva vesti 31.03.2019

Doneta odluka: Crnogorska vlast ruši srpsku krstionicu na vodi

Sputnik 31.03.2019
Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je crnogorski sajt CDM. Urbanističko… »

Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit, sve bliža afričko-islamskim društvima

Sputnik 31.03.2019
Dok većina zemalja sveta, posebno one razvijene, napreduje u razvoju vrednosti od tradicionalnih prema racionalno-sekularnim i od važnosti preživljavanja prema samoostvarenju, Hrvatska nazaduje, pokazalo je veliko, višedecenijsko… »

Plav: Policija na groblju pronašla puškomitraljez

Sputnik 31.03.2019
Policija u Plavu pronašla je na lokalnom groblju u mestu Martinovići puškomitraljez, saopštila je Uprava policije. „Službenici Odeljenja bezbednosti Plav su juče oko 1.50 došli do operativnog podatka da se na groblju nalazi predmet koji je bio… »

Bačena bomba na kuću bivše supruge haškog osuđenika

Sputnik 31.03.2019
Na kuću Jelene Radišić, bivše supruge haškog osuđenika Ranka Šešića, bačena je bomba, objavljeno je na sajtu TV Pink. Kako se navodi, Jelena Radišić je prijavila policiji da je u dvorište njene kuće na Novom Beogradu bačena bomba i da… »

Evropska unija spasila 730.000 izbeglica na Mediteranu

Sputnik 31.03.2019
Evropska unija pomogla je da se spase gotovo 730.000 izbeglica u operacijama na Mediteranu od 2015, pokazuju podaci Evropske komisije koje danas prenose novine nemačke „Funke medija grupe“. Prema pismu Dimitrisa Avramopulosa, evropskog komesara za… »

Agresorski manevar: Zašto je NATO izbegao da kaže da je u ratu protiv Jugoslavije (video)

Sputnik 31.03.2019
SR Jugoslavija je rešenje 1999. mogla da traži i kroz Rezoluciju UN za mir iz 1950. godine, koja je doneta povodom rata u Koreji. Ona bi omogućila da Generalna skupština preuzme ulogu Saveta bezbednosti, pa da ona naredi neke mere, ali ni za to nije… »

Centralna izborna komisija Ukrajine: Zelenski prvi, Porošenko drugi (video)

Sputnik 31.03.2019
Ukrajinska Centralna izborna komisija je, nakon prebrojenih 0,74 odsto glasova, saopštila da na predsedničkim izborima vodi kandidat Vladimir Zelenski sa 28,69 odsto glasova. Na drugom mestu je aktuelni predsednik Petro Porošenko sa 17,08 odsto, dok je… »

Rado Srbin ide u mirovne misije

Sputnik 31.03.2019
Srbija je 49. zemlja u svetu, a deveta u Evropi koja je po broju svojih učesnika zastupljena u mirovnim misijama pod nadležnošću Ujedinjenih nacija, a treća ukoliko se uzme u obzir i broj stanovnika. Trenutno se Vojska Srbije nalazi u pet misija pod… »

Turska: Tokom lokalnih izbora četvoro mrtvih, na desetine povređenih

Sputnik 31.03.2019
Četiri osobe su danas poginule, a na desetine je povređeno u sukobima tokom lokalnih izbora u Turskoj. Tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo četiri smrtna slučaja, dok mediji izveštavaju o nizu incidenata, uključujući i nekoliko… »

KVIZ: Zašto se srpska vojska ne odriče „Neve“?

Sputnik 31.03.2019
Raketni sistem PVO S-125M „Neva“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru koji lete na malim i srednjim visinama i za uništavanje ciljeva na zemlji i vodi koji se mogu radarski osmatrati. Raketnim sistemom „Neva“ moguće je… »