Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.03.2019

Fejsbuk razmatra da ograniči prenos uživo

Radio 021 31.03.2019
Društvena mreža Fejsbuk obećala je da će razmotriti ograničavanje live-streaminga, dve sedmice nakon što je ta funkcija korišćena tokom terorističkog napada u dve džamije na Novom Zelandu. Operativna direktorka te kompanije Šeril Sandberg… »

Nasina tajna pećina na Mesecu

RTS 31.03.2019
Nasa planira da pošalje rover za istraživanje ekstremnih terena na koji bi mogao da istraži tajanstvene pećine ispod površine Meseca. Primarni cilj planiranog istraživanja usmeren je ka otkrivanju istorije Meseca. Otkrivene pećine bi mogle da budu… »

31. mart – zarobljena tri američka vojnika

RTS 31.03.2019
NATO agresori su gađali okolinu Prištine i Peći. Nekoliko projektila palo je u blizini manastira Gračanica. Bombardovana je okolina Beograda. Mete napada nalazile su se na području Jakova, Borče, Avale. Ponovo je gađana okolina Pančeva… »

Skandal svetskih razmera: Hakeri upali u telefon najbogatijeg čoveka na svetu i pronašli sraman sadržaj!

Srbija danas 31.03.2019
Šokantno! Početkom ove godine hakerska afera je potresla svet biznisa. Na udaru hakera, naime, našao se važan poslovan čovek, kome su hakeri pretili da će poverljive podatke skinute sa telefona, pustiti u javnost. Foto: Profimedia Radi se o šefu… »

Samo lud čovek se ovoga ne boji: Obaveštajac otkriva kako je to biti srpski tajni agent!

Pravda 31.03.2019
Kako izgleda život tajnog agenta? Da li je uzbudljiv i opasan? Podseća li na filmove o Džejmsu Bondu? Tajne špijunskog života otkriva Dragiša Ivelja, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, u autobiografskoj knjizi "Relja - Avanture Titovog… »

Drugačiji Pixeli

Danas 31.03.2019
Gugl Piksel (Google Pixel) je vrlo uspešna serija smartfona ovog internet giganta, koji je i razvio Android operativni sistem. Pixel telefoni, još od prve generacije, se smatraju za „najčistije“ Android uređaje, a takođe i prvi dobijaju najnoviju… »

Gejmer ušao u Ginisovu knjigu rekorda sa najvećom kolekcijom video igara

Benchmark 01.04.2019
Antonio Monteiro iz Sjedinjenih Američkih Država može da se pohvali fenomenalnom kolekcijom od preko 20.000 igara, koja mu je donela nagradu za Ginisovu knjigu rekorda za najveću svetsku kolekciju video igara. Tim iz Ginisove knige rekorda je posetio… »

Srđan Nogo: Predlog mera u vezi sa poslovanjem banaka u Srbiji (foto)

Pravda 31.03.2019
Evropska Komisija je 4. decembra 2013. godine objavila da je kaznila 8 međunarodnih finansijskih institucija kaznom od ukupno nešto manje od 1,5 milijarde evra zbog formiranja i učešća u kartelima na tržištu finansijskih derivata u Evropskom… »

Google slučajno prikazao svoj 'Nest Hub Max' pametni displej

Benchmark 31.03.2019
Još od kako je Google kupio Nest 2014. godine, obe kompanije su u najvećem delu nastavile da rade kao zasebna odeljenja, objavljujući različite linije svojih proizvoda. Međutim, ovo bi se izgleda moglo izmeniti, jer je na Google sajtu slučajno… »

Podigli avione da ih oteraju: Tajvan optužuje Kinu za „provokativni” prelet borbenih aviona!

Pravda 31.03.2019
Tajvanske vlasti osudile ono što nazivaju „provokativnim” potezom Kine, nakon što su dva kineska borbena aviona preletela blizu pomorske linije koju Tajpej smatra granicom u Tajvanskom moreuzu. AP prenosi da je Ministarstvo odbrane ovog samoupravnog… »