Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.03.2019

Fejsbuk razmatra da ograniči prenos uživo

Radio 021 31.03.2019
Društvena mreža Fejsbuk obećala je da će razmotriti ograničavanje live-streaminga, dve sedmice nakon što je ta funkcija korišćena tokom terorističkog napada u dve džamije na Novom Zelandu. Operativna direktorka te kompanije Šeril Sandberg… »

NASA šalje rover u pećine ispod površine Meseca

Radio 021 31.03.2019
NASA planira da pošalje rover za ekstremne terene kako bi istražio tajanstvene pećine koje leže ispod površine Meseca. Primarni cilj misije je istraživanje istorije Meseca. Pećine bi mogle da pruže gotova staništa za buduće misije s posadom… »

Američki piloti pali u srpske ruke: Živi plen Vojske Jugoslavije (video)

Pravda 31.03.2019
NATO agresori su na današnji dan prije 20 godina gađali okolinu Prištine i Peći. Nekoliko projektila palo je u blizini manastira Gračanica. Bombardovana je okolina Beograda. Mete napada nalazile su se na području Jakova, Borče, Avale. Ponovo je… »

Hakeri uspeli da "upadnu" u telefon najbogatijeg čoveka na svetu

B92 31.03.2019
Početkom ove godine Džef Bezos se, osim po svojim poslovnim uspesima, medijima našao i zbog svog privatnog života. Najavio je razvod od dugogodišnje supruge, ali je morao da se obračuna i sa ucenjivačkom pretnjom američkog časopisa National… »

Samo lud čovek se ovoga ne boji: Obaveštajac otkriva kako je to biti srpski tajni agent!

Pravda 31.03.2019
Kako izgleda život tajnog agenta? Da li je uzbudljiv i opasan? Podseća li na filmove o Džejmsu Bondu? Tajne špijunskog života otkriva Dragiša Ivelja, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, u autobiografskoj knjizi "Relja - Avanture Titovog… »

Ne volite „zub“ na ekranu telefona? Ovo je rešenje za vas (VIDEO)

Vesti online 31.03.2019
Kineski Oppo bi uskoro mogao da predstavi svoje prilično jedinstveno rešenje za „notch“, izrez u vrhu ekrana prisutan kod mnogih aktuelnih pametnih telefona. Sudeći prema objavi poznatog insajdera Slashleaksa, reč je o klinastom elementu koji… »

Ova smicalica vam može trajno blokirati Tviter nalog

Vesti online 31.03.2019
Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici motivisani da pritisnu CTRL + ALT + DEL, te restartuju računar – što je bilo relativno bezazleno, ali je oduzimalo… »

Trend se nastavlja: Još jedan „savitljivi“ stiže na tržište (VIDEO)

Vesti online 31.03.2019
Xiaomi je nedavno najavio novi sklopivi telefon, a ta najava je sada dobila i video format koji ilustruje funkcionalnost tog „savitljivog“ Android uređaja. Naime, novi model će, kao i Huawei Mate X, moći da se transformiše u „tablet koji sa obe… »

Drugačiji Pixeli

Danas 31.03.2019
Gugl Piksel (Google Pixel) je vrlo uspešna serija smartfona ovog internet giganta, koji je i razvio Android operativni sistem. Pixel telefoni, još od prve generacije, se smatraju za „najčistije“ Android uređaje, a takođe i prvi dobijaju najnoviju… »

Gejmer ušao u Ginisovu knjigu rekorda sa najvećom kolekcijom video igara

Benchmark 01.04.2019
Antonio Monteiro iz Sjedinjenih Američkih Država može da se pohvali fenomenalnom kolekcijom od preko 20.000 igara, koja mu je donela nagradu za Ginisovu knjigu rekorda za najveću svetsku kolekciju video igara. Tim iz Ginisove knige rekorda je posetio… »