https://www.bbc.com/serbian/lat

BBC News

Evropski parlament: Desničari EU napravili savez

BBC News 09.04.2019
Četiri desničarske i nacionalističke stranke formirale su blok pred izbore za Evropski parlament. Nacionalističke stranke u Evropi najavile su politički savez pred izbore za Evropski parlament sa željom da se promeni ravnoteža snaga u Evropskoj uniji. Zamenik italijanskog premijera Mateo... »

Kandreva protiv diskriminacije: Užina ista za sve

BBC News 09.04.2019
Gradonačelnik mesta Minerbe ukinuo kvalitetnu užinu siromašnoj migrantkinji, a posle velike bure u javnosti, kao junak se pojavio reprezentativac Italije. Fudbaler Intera Antonio Kandreva obećao je da će plaćati školsku užinu devojčici migrantkinji kojoj su gradske vlasti u mestu Minerbe... »

Bogati i omraženi - tajna uspeha porodice Kardašijan

BBC News 09.04.2019
Jedna od najpoznatijih američkih televizijskih porodica često je mešala poslovne i privatne stvari. Do sada im je uglavnom dobro išlo što se tiče zarade, ali pitanje je koliko će biti uspešni ako se završi rijaliti serija. Televizijska rijaliti serija U korak sa Kardašijanima upravo se... »

Izgubljeni nastup Bitlsa u čuvenoj BBC emisiji najzad pronađen

BBC News 09.04.2019
Jedini nastup Bitlsa uživo u popularnoj TV emisiji pronađen je u Meksiku. Snimak Bitlsa uživo iz 1966. godine u čuvenoj BBC emisiji koji traje svega 11 sekundi, pronađen je u Meksiku. Bitlsi su nastupili u legendarnoj emisiji Top of the Pops, ali originalne trake nisu sačuvane. Video je nastao... »

Severna Irska: Krađa bankomata bagerom

BBC News 09.04.2019
Ovaj vid krađe sve je „popularaniji“ je u Severnoj Irskoj i Republici Irskoj, a poslednji incident snimile su sigurnosne kamere. Sigurnosne kamere ispred jedne benzinske pumpe u okrugu Deri u Severnoj Irskoj snimile su krađu bankomata bagerom. Na snimku se vidi kako bager prolazi sigurnosnu... »

Divac u Kući slavnih: Kako je Vlade stao na parket, kako je Vlade zaigrao basket

BBC News 09.04.2019
Nekadašnji Divčev saigrač Žarko Paspalj i bivši trener Svetislav Pešić ističu da je legendarni reprezentativac Jugoslavije dolaskom u LA Lejkerse 1989. širom otvorio vrata NBA lige Evropljanima. „Dobro si došao na zapadnoj obali, zovem se Džonson, nadimak Medžik. Radićemo zajedno na... »

Izrael: Pet stvari koje treba da znate o predstojećim izborima

BBC News 09.04.2019
Šta očekivati od predstojećih izbora u Izraelu, na kojima će se premijer Bendžamin Netanjahu boriti za opstanak. Izraelci izlaze na birališta u utorak zbog opštih izbora na kojima se premijer Bendžamin Netanjahu bori za politički opstanak. Evo pet stvari koje treba da znate o tim izborima i... »

Branje malina i rad u polju nisu na ceni, radi se ako nema šta drugo

BBC News 09.04.2019
Od branja voća do uslužnih poslova na primorju - kako se snalaze sezonski radnici u Srbiji. Letnja sezona uveliko počinje širom Balkana. Sezonskih radnika nema ni za lek, ali je zato sve je veći broj onih koji hoće da rade u inostranstvu. Iako se prema Republičkom zavodu za statistiku stopa... »

Drugi bojkotuju, Madona peva: Pop ikona stiže na Evroviziju

BBC News 09.04.2019
Procenjuje se da će nastup pratiti više od 180 miliona ljudi. Pojedini muzičari poput Rodžera Votersa pozvali su na bojkot takmičenja u Izraelu zbog kršenja ljudskih prava. Pop ikona Madona otpevaće dve pesme u revijalnom delu takmičenja za pesmu Evrovizije koje se održava u Izraelu... »
BBC News

Arhiva 09.04.2019 » BBC News

©2019 Netmark d.o.o.