Izvor: Blic arhiva vesti 09.04.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH traži da se provere informacije o ilegalnoj proizvodnji oružja u FBiH

Blic 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio je danas da se provere informacije da Bošnjaci imaju ilegalni plan proizvodnje oružja. Dodik je, nakon obilaska radova na Sabornoj crkvi “Svete trojice” u Mostaru, upoznao, pred novinarima… »

Britanski parlament usvojio plan za odlaganje Bregzita

Blic 09.04.2019
Poslanici u Parlamentu Velike Britanije usvojili su plan britanskog premijera Tereze Mej da zatraži odlaganje Bregzita do 30. juna. Poslanici su podržali plan sa 420 glasova "za", dok je protiv plana glasalo 110 članova Parlamenta. Mejova pokušava da… »

OEBS: Priština nije tražila podršku za izbore na severu Kosova

Blic 09.04.2019
Misija OEBS-a na Kosovu saopštila je da nije dobila nikakav zahtev od privremenih institucija u Prištini po pitanju pomoći na izborima raspisanim za četiri opštine na severu Kosova. - Upravo smo čuli odluku, misija nije dobila nikakav zahtev za… »

Oglasila se Vojska Srbije: "Nećemo biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji"

Blic 09.04.2019
Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. "Vojska… »

Firer oslobođen: Goranu Davidoviću ukinuta presuda za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje

Blic 09.04.2019
Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je, posle 12 godina krivičnog postupka, odbio optužbu protiv vođe zabranjene organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića, zvanog Firer, i Nedeljka Pešića za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i… »

"Odluka na snagu stupa odmah": Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

Blic 09.04.2019
Premijer privremenih prištinskih institucija razrešio još jednog Srbina u kosovskoj vladi, ministra lokalne samouprave Ivana Teodosijevića. Razlog je, kako navodi, govor mržnje. Odluku o tome Haradinaj je objavio na svom Fejsbuk profilu i ona stupa… »

Simonović se nije pojavio na suđenju za paljenje kuće novinaru Jovanoviću

Blic 09.04.2019
Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naručio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića, odloženo je za 24. maj, jer se Simonović i njegov advokat nisu pojavili na suđenju. Kako… »

Kako je na horgošu pao "kralj kokaina": Najtraženiji begunac Hrvatske pokušao da uđe u Srbiju koristeći lažno ime, ali je…

Blic 09.04.2019
Darjan Ješovnik, poznatiji kao hrvatski "kralj kokaina" i dugogodišnji begunac, uhapšen je u Srbiji, na granici sa Mađarskom. Kako saznajemo, njemu je nakon saslušanja određen pritvor. U Višem sudu u Subotici kažu da je sudija za prethodni… »

Tramp uvodi žestoke sankcije Evropskoj Uniji

Blic 09.04.2019
SAD će uvesti carine na 11 milijardi dolara vrednu robu iz EU, objavio je danas predsednik Amerike Donald Tramp. - Svetska trgovinska organizacija smatra da su subvencije Evropske unije za "Erbas" negativno uticale na Sjedinjene Države, koje će sada… »

Bolesne pretnje Šešelja Aleksandri Jerkov: Nazivao je "ustaškom ku*vom" bez ikakvih posledica, a novi napad je najgnusniji…

Blic 09.04.2019
"Ja Aleksandri Jerkov garantujem da će njoj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike". Više nego užasne su reči koje je bivši haški otpuženik… »