Izvor: Danas arhiva vesti 09.04.2019

Dodik optužio SDA da namerava da naoruža Bošnjake i tvrdi da je o tome obavestio Vučića

Danas 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da postoji ilegalni plan prozivodnje oružja i municije u fabrikama namenske industrije u Federaciji BiH i da je zatražio proveru tih informacija. „Upoznao sam (predsednika… »

Mej i Merkel se složile o potrebi za organizovanim Bregzitom

Danas 09.04.2019
Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel složile su se danas da je važno da se osigura organizovan izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, saopštila je kancelarija britanske premijerke. Njih dve su razgovarale u Berlinu… »

OEBS nije dobio zahtev za podršku izborima za gradonačelnike na severu Kosova

Danas 09.04.2019
Misija OEBS-a na Kosovu saopštila je da nije dobila nikakav zahtev za pomoć na izborima raspisanim za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova, javili su prištinski mediji. „Misija nije dobila nikakav zahtev za pomoć ili podršku na… »

Šutanovac: Saopštenje Ministarstva odbrane potvrda sumnje o zloupotrebi vojske

Danas 09.04.2019
Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da činjenica da je neko u vrhu Ministarstva odbrane (MO) i Vojske Srbije (VS) odlučio da javnosti pošalje poruku da će vojska poštovati Ustav i zakone Srbije, ide u prilog sumnjama da se već… »

Firer oslobođen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje

Danas 09.04.2019
Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu Goran Davidović Firer, vođa zabranjenog Nacionalnog stroja, pravosnažno je oslobođen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrepeljivosti odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu. Ovo je objavio… »

Haradinaj smenio ministra Todosijevića zbog izjave o Račku

Danas 09.04.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je danas ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste Ivana Todosijevića zbog izjave da je sukob Srba i Albanaca u Račku „isfabrikovan“. Haradinaj je na fejsbuku napisao da je takvu odluku… »

Simonović se nije pojavio na suđenju, odloženo za 24. maj

Danas 09.04.2019
Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naručio paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, odloženo je za 24. maj, jer se Simonović i njegov advokat nisu pojavili na suđenju… »

Ključ u prva dva meča

Danas 09.04.2019
"Repriza" prošlogodišnjeg finala ABA lige startuje u petak Priželjkivali su na Malom Kalemegdanu, još od formiranja ekipe za takmičarsku 2018/19, da u aprilu dođu u situaciju da se Budućnosti revanširaju za prošlosezonski poraz u finalu ABA lige… »

Ekonomisti: Dobro je da se traži rešenje za kredite u švajcarcima, banke da podnesu najveći teret

Danas 09.04.2019
Autori ekonomskog biltena „Makroekonomske analize i trendovi“ (MAT) danas su ocenili da je dobro što se konačno traži rešenje za probleme građana u Srbiji koji su uzeli kredite u švajcarskim francima i smatraju da će banke morati da ponesu… »

U Srbiji uhapšen Darjan Ješovnik, jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Danas 09.04.2019
Darjan Ješovnik, jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, uhapšen je u subotu u Srbiji, pri pokušaju prelaska srpsko-mađarske granice, objavio je danas MUP Hrvatske. „FAST jedinica… »