Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 09.04.2019

EU prihvata odlaganje Bregzita, Francuska traži uslove

Glas Amerike 09.04.2019
Evropska unija odobriće zahtev britanske premijerke Tereze Mej da se izlazak Britanije iz unije odloži drugi put, ali bi mogla da zahteva duže odlaganje, dok Francuska traži da se tokom tog perioda ograniči britanski uticaj. Mej je u utorak u Berlinu… »

Vojska Srbije o "državnom udaru", bivši zvaničnici kažu da se vojska zloupotrebljava

Glas Amerike 09.04.2019
BEOGRAD — Vojska Srbije, kao čuvar mira i stabilnosti, neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je u utorak posle zajedničke sednice… »

Oslobođen Goran Davidović - vođa zabranjenog 'Nacionalnog stroja'

Glas Amerike 09.04.2019
Goran Davidović, vođa zabranjene neonacističke grupe Nacionalni stroj, koji je u oktobru 2018. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, pravosnažno je oslobođen. Odluku je doneo… »

Ipak nije diskriminacija - Haradinaj smenio i Todosijevića

Glas Amerike 09.04.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je ministra za administraciju lokalne samouprave Ivana Todosijevića iz Srpske liste, zbog njegove izjave povodom 20 godina od NATO bombardovanja Jugoslavije. Glas Amerike objavio je prilog o mogućoj… »

CINS: REM ignorisao nalaze svojih službi; REM: CINS objavio falsifikat

Glas Amerike 09.04.2019
BEOGRAD — Izveštaji Službe REM za nadzor i analizu pokazuju više prekršaja Pinka i Studija B uoči beogradskih izbora 2018.godine, kao i da su ove televizije vodile kampanje protiv Dragana Đilasa i drugih opozicionih lidera, ali i novinarke Tamare… »

Srbija do kraja godine dobija strategiju za poglavlje o ekologiji

Glas Amerike 09.04.2019
BEOGRAD — Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je u utorak da će Vlada Srbije do kraja godine usvojiti predlog pregovaračke pozicije za poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine. Govoreći na konferenciji "Poglavlje… »

Dr Spin - kampanja o kontroli medija u Srbiji

Glas Amerike 09.04.2019
U okviru projekta “Javni novac za javni interes”, Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Ćuruvija fondacija i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pokrenuli su "dr Spin" kampanju o kontroli medija u Srbiji. Kako su saopštili organizatori… »

Četvoro ubijenih Amerikanaca u samoubilačkom napadu na vojni konvoj

Glas Amerike 09.04.2019
PENTAGON/ISLAMABAD — Tri američka vojnika i jedan američki ugovorac ubijeni su u napadu u okolini Kabula, Avganistan, saopštila je vojska SAD. Talibani su preuzeli odgovornost za napad izveden u ponedeljak. Portparol američkih snaga u Avganistanu… »

Vodi se bitka za glavni grad, zbog vazdušnih udara na Tripoli zatvoren aerodrom

Glas Amerike 09.04.2019
Libijske vlasti zatvorile su jedini funkcionalan aerodrom u Tripoliju nakon vazdušnog udara u ponedeljak, dok se bitka za glavni grad nastavlja između rivalskih snaga. Oficiri za bezbednost na aerodromu Mitiga, istočno od glavnog grada Libije, kažu da… »