Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 09.04.2019

Srpska malina otvara vrata japanskog tržišta

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Arilje - Na inicijativu ministarstva poljoprivrede opštinu Arilje je posetila japanska privredna delegacija. Prvi bilateralni sastanak održan je u zgradi opštinske uprave, gde je došlo do upoznavanja sa srpskim crvenim zlatom – malinom, kao i… »

Voćari u neizvesnosti: Jabuku u Srbiji čekaju teški dani

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Čačak – Voćare iz čačanskog kraja pogodila je drastično niska otkupna cena jabuke na tržištu. Prva klasa se prodaje po 24 dinara po kilogramu, nakupci za drugu klasu uzimaju za najviše 15 dinara, dok za prerađivačku industriju kilogram jabuka… »

Kako radi hotel na livadi

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Čačak – Jedan od najpoznatijih šatradžija u Srbiji, Mileta Jelić (61) iz Ljubića, priprema opremu i ljude za početak sezone vašara, sabora i proslava, ali napomenu da je i tokom zimskih meseci „ratkao pomalo”.„Kamion mi je i sad u Rumi, tu… »

Sa zimom otišli i ležeći policajci, ugrožena bezbednost dece

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Čačak - U Bulevaru oslobođenja, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Čačku oštećeni su svi ležeći policajci, a na pojedinim mestima su od njih ostali samo tragovi. Meštani Alvadžinice i nekoliko okolnih naselja, prelazeći ovu ulicu… »

Meštani sela kod Ljubovije otišli da zamole predsednika opštine za pomoć pa - poljubili vrata

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Ljubovija – Put koji vodi do 20 kuća u zaseocima Sarići i Leuvići kod Ljubovije već godinama je u jako lošem stanju. Meštani Ivan Ilić i Slavko Sarić uputili su kod prvog čoveka opštine, Milovana Kovačevića, kako bi zamolili da se pažnja… »

Danas umereno do potpuno oblačno

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
U Srbiji će danas vreme biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom. Više padavina se očekuje u centralnim i južnim krajevima, a na severu uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severni i… »

Pre 20 godina počela je krvava bitka na karauli Košare: 200 srpskih vojnika borilo se protiv nekoliko hiljada terorista OVK

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Pre tačno dvadeset godina, udružene snage terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, vojske Albanije i NATO, zajedno sa američkim snagama koje su davale vazdušnu podršku pokrenule su napad na karaulu Košare na srpsko-albanskoj granici. Na… »

Bogoljub Karić najpopularniji na Fejsbuku

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Zvanična Fejsbuk analiza pokazuje da predsednik BK grupe i lider Pokreta snaga Srbije ima 2,5 puta više pratilaca od svih političara i stranaka u našoj zemlji. Bogoljub Karić je po popularnosti daleko ispred svih srpskih političara i stranaka. Ovo… »

Osetite adrenalin u Ovčarsko – kablarskoj klisuri! Biciklističke staze odvešće vas u prelepe predele

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Čačak – Ovčarsko – kablarska klisura turistički je biser ove regije. Prirodne lepote, manastiri, kultura ono je što iz godine u godinu privlači sve više turista. A za sve ljubitelje adrenalina spremne su dve biciklističke staze kao uzdanica… »

Todorović: Od aprila ponovo SMS naplata parkinga u Čačku

Glas Zapadne Srbije 09.04.2019
Čačak - Prihvatili smo predlog domaće firme “Dokus” da bez naknade ustupi JP “Parking servis”softversko rešenje za parkiranje putem sms poruka i to smo prihvatili do kraja ove godine dok se ne okonča postupak nabavke. Krajem aprila očekujemo… »