Izvor: Insajder arhiva vesti 09.04.2019

Apelacioni sud oslobodio vođu Nacionalnog stroja Gorana Davidovića

Insajder 09.04.2019
Vođa zabranjene neonacističke grupe Nacionalni stroj Goran Davidović Firer pravosnažno je oslobođen nakon što je Apelacioni sud preinačio odluku Višeg suda u Novom Sadu. Razlog za poništavanje prvostepene presude je, kako se vidi u obrazloženju… »

Državni revizor: Krivične prijave često zastarevaju, pojedini ignorišu zahteve za smenama

Insajder 09.04.2019
Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Duško Pejović izjavio je večeras za RTS da je DRI od početka rada podnela više od 2.100 prekršajnih prijava i 260 krivičnih prijava. Jedan od glavnih problema je, kako kaže, “to što u Srbiji… »

Vojska, državni udar, kamioni sa ozvučenjem i šetnja

Insajder 09.04.2019
Kada se vojni vrh oglasi tri dana uoči najavljenih demonstracija sa porukom da neće dozvoliti nasilno rušenje vlasti – to može da znači samo dve stvari: ili se državni udar sprema ili jednostavno zastrašuju građane. Ko tačno sprema državni… »

Siniša Mali o Komercijalnoj banci: Voleo bih da izbegnemo isplatu EBRD-ju, ali nisam siguran da rešenje postoji

Insajder 09.04.2019
Vlada Srbije započela je ove godine proces prodaje Komercijalne banke, jedine velike banke na tržištu sa većinskim državnim vlasništvom. Prema analizi Insajdera, pored toga što će Srbija ovom privatizacijom ostati bez kontrole u važnoj… »

Jedan od pet miliona: Novosadski prevoznici ne žele da iznajme vozila za prevoz na protest 13. aprila

Insajder 09.04.2019
Predstavnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu saopštili su da za sada imaju problem da obezbede autobuse za građane koji su zainteresovani da organizovano dođu na protest u Beogradu, najavljen za subotu 13. aprila. U svom pozivu… »

Predsednik sindikata Zastava oružje: Dobio sam otkaz jer se nisam čekirao prilikom izlaska iz fabrike

Insajder 09.04.2019
Predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje Dragan Ilić, koji je poslednjih meseci ukazivao da trpi pritiske, dobio je otkaz jer se, kako tvrdi, nije čekirao prilikom izlaska iz fabrike. Ilić u izjavi za Insajder navodi da do četvrtka… »

Haradinaj smenio još jednog ministra iz Srpske liste

Insajder 09.04.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je danas ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića iz Srpske liste, uz obrazloženje da je “uvredio Albance” izjavama o NATO bombardovanju, u kojima je događaje u Račku nazvao… »

Insajder debata o presudi za ubistvo Slavka Ćuruvije: Od etiketiranja do ubistva - da li smo izvukli pouku? (PROMO)

Insajder 09.04.2019
Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije potvrdila je da je novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina ubila država i služba koja je štitila vlast. Vlast ga je videla kao političkog protivnika, označila ga kao izdajnika, finansijski uništila… »

Šešelj ponovo preti Jerkov, poslanica DS traži da institucije reaguju

Insajder 09.04.2019
Predsednik SRS i poslanik te stranke Vojislav Šešelj izneo je putem svog Tviter naloga niz pretnji i uvreda poslanici DS Aleksandri Jerkov. Šešelj je napisao da „garantuje Jerkov da će joj nestati sve dlake sa glave“, kao i da će joj „glava… »

Vučić u Mostaru: Svi da poštuju teritorijalni integritet Srbije, jer Srbija poštuje druge

Insajder 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru sa predsednikom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje dveju država. Vučić je tom… »