Izvor: Jugmedia arhiva vesti 09.04.2019

Mihajlović: Vlada će uložiti 1,7 milijardi dinara za puteve u Pčinjskom okrugu

Jugmedia 09.04.2019
Što se tiče puteva, Vlada RS će zajedno sa Putevima Srbije u Pčinjski okrug u ovoj godini uložiti 1,7 milijardi dinara. Ima tu, pre svega, državnih puteva, ali ima i određenih ulica koje su deo lokalnog puta, izjavila je potpredsednica Vlade i… »

Ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova posetila Pirot

Jugmedia 09.04.2019
Ambasador Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova danas je posetila Pirot i sastala se sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima. Gradonačelnik Vladan Vasić se javno zahvalio na donaciji Slovačke ambasade za nabavku automatske… »

Analiza i 3D skeniranje materijala sa arheoloških iskopavanja prikupljenih 2018. na lokalitetu Svinjarička Čuka

Jugmedia 09.04.2019
Međunarodna ekipa arheologa iz Austrije, Nemačke, Engleske i Srbije, prve dve nedelje aprila boraviće i radiće u Narodnom muzeju u Leskovcu na detaljnijoj analizi i 3D skeniranju izuzetno obimnog arheološkog materijala koji je prikupljen za vreme… »

Posečena “tužna vrba”, simbol keja na Nišavi

Jugmedia 09.04.2019
Vrba ispred Oficirskog doma, pored amfiteatra, bila je jedan od simbola niškog keja. Tužna vrba je isečena pre nekoliko dana, što je izazvalo burne reakcije mnogobrojnih Nišlija na društvenim mrežama. Nišlije smatraju da nije postojao ni jedan… »

Za zatvorenikom koji se juče isekao žiletom i pobegao policiji, još uvek se traga

Jugmedia 09.04.2019
Dvadesetdevetogidšnji M.P. pritvorenik Okružnog zatvora u Prokuplju koji je juče oko 10 časova nakon izlaska iz Kliničkog centra Niš, još je u bekstvu i za njim policija intenzivno traga, potvrdili su u Policijskoj upravi Niš. Sa lisicama na… »

Marina Kostić treći pomoćnik gradonačelnika Niša

Jugmedia 09.04.2019
Marina Kostić izabrana je za novog pomoćnika gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i ona će biti treći pomoćnik gradonačelnika zadužena za informisanje i medije. Marina Kostić je diplomirala psihologiju na Filozofskom faklutetu u Nišu, a… »

Kontrolišite telefone vaše dece PEDOFILI vrebaju na svim društvenim mrežama

Jugmedia 09.04.2019
Objava Igora Jurića na Twitteru da su mu se nakon tribune u Leskovcu, u jednom danu, javile tri devojčice koje tvrde da su seksualno zlostavljane, uznemirila je Leskovčane. Mediji danas pišu i o majci iz Prokuplja koja je slučajno uzela telefon svog… »

PODVIG Vozač Hitne spasao ženu iz bunara

Jugmedia 09.04.2019
Dragoljub Stamenković, vozač Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Grdelici spasao je uz pomoć tehničara te službe ženu koja je u selu Zagužane upala u bunar i koju porodica i komšije nisu mogli da izvuku, pa su pozvali hitnu pomoć. Poziv u… »

Prevrnuo se šleper kod Vlasotinca, vozač teže povređen

Jugmedia 09.04.2019
Na državnom putu Pirot-Vlasotince dogodila se danas saobraćajna nesreća kada se prevrnuo kamion šleper i zarobio vozača, koji je teško povređen i prebačen u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac. Teč je o kamioni vranjskih registarskih oznaka… »

Na zahtev publike predstava „Junaci gvozdenog puka“ ponovo u Medveđi

Jugmedia 09.04.2019
Premijera multimedijalne istorijske drame „Junaci gvozdenog puka“ prvi put je prikazana publici Medveđe krajem prošle godine i kako je tada naišla na veliko oduševljenje gledalaca, obzirom da je u pitanju amatersko ostvarenje glumaca iz Medveđe i… »