Izvor: Jug press arhiva vesti 09.04.2019

Zorana Mihajlović opet obilazi Koridor 10 i obećava

Jug press 09.04.2019
LESKOVAC-GRDELICA Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas finalne radove na najdužem tunelu u Srbiji, Manajle (koji se više decenija zvao Manojle dok ga nisu preksrtili)… »

Obrada materijala sa arheoloških iskopavanja na lokalitetu Svinjarska čuka 2018. godine

Jug press 09.04.2019
Međunarodna ekipa arheologa iz Austrije, Nemačke, Engleske i Srbije boravi i radi u Narodnom muzeju u Leskovcu na detaljnijoj analizi i 3D skeniranju izuzetno obimnog arheološkog materijala koji je prikupljen za vreme arheoloških iskopavanja na… »

Drobnjak: Zbog bezbednosti Vranjska Banja neće dobiti petlju

Jug press 09.04.2019
VRANJE-VRANJSKA BANJA Vranjska Banja neće dobiti petlju sa „Koridorom 10“ i do nje će se i kao dosada stizati preko Vranja, rekao je danas u Vranju direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. „Banja neće dobiti petlju iz razloga bezbednosti… »

Za inovacije 4,5 miliona evra malim i srednjim preduzećima

Jug press 09.04.2019
NIŠ Fond za inovacionu delatnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za program ranog razvoja i program sufinansiranja inovacija raspisao je javni poziv na koji mogu da učestvuju mala i srednja preduzeća. Za ove namene opredeljeno je… »

Rezultati: 20.kolo Međuopštinske lige

Jug press 09.04.2019
LESKOVAC Radnički 1 0 Milanovo Plantaža 3 1 Radnik Sušica Gradac 4 1 Veliko Trnjane Jedinstvo Ši. 1 0 Sloboda Lemind1953 0 2 Real Marjan MB 0 6 Moravac Mladost Bat. 1 3 Todorovce BSK 5 2 Bratstvo Pos Team Pld W T L Goals Diff Pts 1 • Real 20 16 2 2… »

Novi zakon o kulturi : V.d. direktor samo godinu dana, pooštravanje uslovi za „nacionalne penzije“

Jug press 09.04.2019
NIŠ Posle Subotice i Novog Sada, javna rasprava o Nacrtu izmena i dopuna Zakona o kulturi najvažnijeg, sistemskog zakona u oblasti kulture, održana je i u u Kulturnom centru u Nišu. Novi Zakona u kulturi trebalo bi da donese niz novina u oblasti… »

Predsednik opštine Medvedja: Kad sam visok, plav i lep

Jug press 09.04.2019
MEDVEDJA Veliki broj ljudi u Srbiji smatra da nije problem u Aleksandru Vučiću već da su glavni problem, i svi atributi koji uz to idu, a ne bi smo baš da ih ovde publikujemo, u kadrovima SNS koji su na čelu opština i gradova po Srbiji. Beogradski… »

Poplava u prizemlju bolnice

Jug press 09.04.2019
LESKOVAC Zbog početka radova na rekonstrukciji bolnice, i skidanja izolacije i kiše koja je padala prošle noći i danas u prepodnevnim satima je voda ušla u prizemlje leskovačke Opšte bolnice. Gradjani koji su se zatekli tu preneli su JUGpressu da… »

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu veliko gradilište u godini jubileja

Jug press 09.04.2019
LESKOVAC-BRESTOVAC Ovih dana završeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krovne konstrukcije na školskoj zgradi u Međi, izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Branko Radičević“ u Brestovcu. Za ove radove lokalna samouprava je izdvojila 590… »

“Kamerne bande” oduševile nišlije

Jug press 09.04.2019
NIŠ “Kamerna banda” , autentična muzička grupa koja neguje i promoviše srpsku muzičku kulturnu baštinu priredila je u Gradskoj kući izuzetan muzičko – kulturni događaj ljubiteljima muzike u Nišu. Svi koji su sinoć prisustvovali koncertu… »