Izvor: Južne vesti arhiva vesti 09.04.2019

Mihajlović: Pre leta puštamo auto-put kroz Grdeličku klisuru

Južne vesti 09.04.2019
Dugonajavljivani auto-put kroz Grdeličku klisuru, čiji je rok za izgradnju pomeran nekoliko puta, prema najnovijem obećanju ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović biće pušten u saobraćaj pre leta. Investicije u… »

Evropski parlament: Desničari EU napravili savez

Južne vesti 09.04.2019
AFP Desničarki lideri: Oli Kotro, Jerg Mojten, Mateo Salvini i Anders Vistisen Nacionalističke stranke u Evropi najavile su politički savez pred izbore za Evropski parlament sa željom da se promeni ravnoteža snaga u Evropskoj uniji. Zamenik… »

Kandreva protiv diskriminacije: Užina ista za sve

Južne vesti 09.04.2019
AFP Mnogi navijači Intera tvrde da Kandreva ima „zlatno srce" Fudbaler Intera Antonio Kandreva obećao je da će plaćati školsku užinu devojčici migrantkinji kojoj su gradske vlasti u mestu Minerbe smanjili dnevna sledovanja. Ovaj slučaj u mestu… »

Bogati i omraženi - tajna uspeha porodice Kardašijan

Južne vesti 09.04.2019
Getty Images Kris Džener, Kloi Kardašijan, Kendal Džener, Kortni Kardašijan, Kim Kardašijan Vest, Nort Vest, Kejtlin Džener i Kajli Džener Televizijska rijaliti serija U korak sa Kardašijanima upravo se vratila sa 16. sezonom, što znači da su… »

Izgubljeni nastup Bitlsa u čuvenoj BBC emisiji najzad pronađen

Južne vesti 09.04.2019
Snimak Bitlsa uživo iz 1966. godine u čuvenoj BBC emisiji koji traje svega 11 sekundi, pronađen je u Meksiku. Bitlsi su nastupili u legendarnoj emisiji Top of the Pops, ali originalne trake nisu sačuvane. Video je nastao tako što je jedan gledalac… »

Arheolozi iz sveta obrađuju materijal sa nalazišta u blizini Lebana

Južne vesti 09.04.2019
Arheološki materijal pronađen septembra 2018. godine na lokalitetu Svinjarička Čuka u selu Štulac kraj Lebana, razvrstava se i analizira u leskovačkom Narodnom muzeju, a na projektu rade arheolozi iz zemlje i sveta. Tim čine stručnjaci iz… »

Severna Irska: Krađa bankomata bagerom

Južne vesti 09.04.2019
BBC Bager je bio na terenu Sigurnosne kamere ispred jedne benzinske pumpe u okrugu Deri u Severnoj Irskoj snimile su krađu bankomata bagerom. Na snimku se vidi kako bager prolazi sigurnosnu ogradu, a zatim ruši zid i uklanja bankomat. Sve to se dogodilo… »

Nišlije žale za posečenom vrbom na keju, nadležni tvrde "moralo je"

Južne vesti 09.04.2019
Žalosna vrba kraj Oficirskog doma nedavno je posečena i od nje je ostao samo panj, što je brojne Nišlije ražalostilo i naljutilo jer smatraju da nije bilo razloga da ovo drvo nestane. Iz JKP Mediana ističu da je ona morala da se ukloni iz… »

Divac u Kući slavnih: Kako je Vlade stao na parket, kako je Vlade zaigrao basket

Južne vesti 09.04.2019
Getty Images Kingsi su igrali toliko lepu i atraktivnu košarku da su ih zvali „Najveći šou na terenu" „Dobro si došao na zapadnoj obali, zovem se Džonson, nadimak Medžik. Radićemo zajedno na napadu i odbrani,ja ću ti pomoći da savladaš… »

Izrael: Pet stvari koje treba da znate o predstojećim izborima

Južne vesti 09.04.2019
EPA Izraelci izlaze na birališta u utorak zbog opštih izbora na kojima se premijer Bendžamin Netanjahu bori za politički opstanak. Evo pet stvari koje treba da znate o tim izborima i šta od njih da očekujete. 1. Ovo je najveća mrtva trka na… »