Izvor: Niške vesti arhiva vesti 09.04.2019

Nišlije žale za žalosnom vrbom na keju

Niške vesti 09.04.2019
Nišlije smatraju da nije postojao ni jedan jedini razlog da drvo bude posečeno, jer kako ističu „nije bilo ni staro ni trulo“. U Javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ medjutim kažu da je stablo moralo da bude posečeno zbog truljenja. „Drvo… »

Za inovacije 4,5 miliona evra

Niške vesti 09.04.2019
Javni poziv je otvoren do 1. jula, a sredstva su obezbeđena iz IPA projekta „Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima“. Ovo je šesti put da Fond dodeljuje sredstva za sufinansiranje… »

Pritvorenik iz Prokuplja još u bekstvu

Niške vesti 09.04.2019
Za pritvorenikom je raspisana policijska poternica i u toku je intenzivna potraga, rekli su niškoj policiji. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija juče su kazali da je M.P. prilikom izlaska iz bolnice bio u pratnji dva komandira, a ruke su mu bile… »

Marina Kostić novi pomoćnik gradonačelnika Niša

Niške vesti 09.04.2019
Ona će biti zadužena za informisanje i medije, saznaju Niške vesti u kabinetu gradonačelnika. Marina Kostić diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, a profesionalnu karijeru započela je kao voditelj na RTV 5. Kostićeva je treći… »

„ULICE I TRGOVI GRADA NIŠA“ – Od mahala i sokaka do velikih bulevara, od kasabe do centra južne Srbije

Niške vesti 09.04.2019
„Kako se Niš razvijao od mahala i sokaka do velikih bulevara, od kasabe do centra južne Srbije, predstavljeno je u knjizi „Ulice i trgovi grada Niša“. Popisali su 1.462 ulice u gradskim i prigradskim naseljima, opisali njihovu istoriju, kako su i… »

Dopisnik N1 iz Niša meta mogućeg zastrašivanja

Niške vesti 09.04.2019
Naime, Stojanovića je do sada neidentiifkovani vozač, nasilničkom vožnjom pokušao da izgura iz ulice kojom je vozio automobil u privatnom vlasništvu. „Naglim ubrzavanjem i kočenjem u nekoliko navrata, u izuzetno strmoj ulici, vozač automobila… »

Ekipa sa PMF-a bolja od Ciriha, Britanske Kolumbije, Prinstona

Niške vesti 09.04.2019
Ekipu su činili Ivan Stošić, student druge godine master akademskih studija, Lazar Stamenković, student prve godine master akademskih studija i Vuk Bibić, student prve godine osnovnih akademskih studija Departmana za računarske nauke. Njihov mentor… »

Svetosavlje 800 godina kasnije

Niške vesti 09.04.2019
O širenju i negovanju Svetosavlja od 1219. pa do danas, o etapama razvoja Srpske pravoslavne crkve, govoriće prof. dr Dragiša Bojović na predavanju 10. aprila 2019, u 18 sati u Maloj sali NKC-a.… »

UČENICI PRAVNO-POSLOVNE ŠKOLE U NIŠU APSOLUTNI POBEDNICI NA NACIONALNOM TAKMIČENJU U SIMULACIJI SUDSKOG PROCESA

Niške vesti 09.04.2019
Maturante je za ovo takmičenje pripremala profesorka Slobadanka Stamenković. Prema njenim rečima nagrada je bila očekivana, ali time zadovoljstvo zbog prvog mesta osvojenog na takmičenju nije umanjeno. Znanje maturanata Pravno-posloven škole… »

Halid Bešlić na svrljiškoj Belmužijadi

Niške vesti 09.04.2019
Ovogodišnja ,,Belmužijada” biće organizovana početkom avgusta. Organizatori ove atraktivne manifestacije na jugu Srbije još uvek nisu saopštili kompletan program dešavanja. Da podsetimo, prošle godine je na Belmužijadi nastupila Lepa Brena… »