http://www.novaekonomija.rs

Nova ekonomija

Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće novinara, nije došao na suđenje

Nova ekonomija 09.04.2019
Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naručio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, odloženo je za 24. maj, jer se Simonović i njegov advokat nisu pojavili na suđenju. Kako je saopštila advokatska pripravnica,... »

Delegacija EU pozvala na sastanak direktora kompanije CarGo

Nova ekonomija 09.04.2019
Šefica ekonomskog sektora i evropskih integracija Delegacije Evropske unije u Srbiji Radica Nusdorfer pozvala je na sastanak direktora kompanije CarGo Technologies Vuka Guberinića, saopštio je danas CarGo. Poziv za sastanak poslat je u ime šefa Delagacije EU u Srbiji Sema Fabricija sa kojim su... »

Abela farm od nemačke Štade kupila fabriku za proizvodnju lekova

Nova ekonomija 09.04.2019
Farmaceutska kompanija Abela farm (AbelaPharm), regionalni lider u oblasti proizvodnje i distribucije dijetetskih suplemenata, saopštila je da je od nemačke Štada (Stada) grupe preuzela fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima koja zapošljava više od 100 ljudi. To je druga fabrika u... »

SAD žele da uvedu nove carine na robu iz EU vrednu 11,2 milijarde dolara

Nova ekonomija 09.04.2019
SAD žele da uvedu nove carine na robu iz EU vrednu 11,2 milijarde dolara, od aviona do Gauda sira i maslinki, da bi nadoknadile, kako kažu, evropske nefer subvencije za evropskog proizvođača aviona Erbas. Iako visina carina nije velika u poređenju na stotine milijardi dolara carina koje SAD i... »

Trifunović: Ništa se neće desiti 13. aprila, možda će samo Vučić plakati

Nova ekonomija 09.04.2019
Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas u Čačku da nema nikakva očekivanja od protesta opozicije koji je zakazan 13. aprila u Beogradu. Trifunović je u emisiji Otvoreno o svemu čačanskog medija Ozonpress kazao je da se apsolutno ništa neće desiti 13. aprila i da... »

Srbija među najlošijim zemljama za rad žena

Nova ekonomija 09.04.2019
Srbija se nalazi među zemljama koje su najglošije rangirane kada je ženski rad u pitanju, piše Forbs, a prenosi eKapija. Od nas su lošije samo Grčka i Italija. "Postoji nedostatak stabilnosti i mogućnosti u pogledu zapošljavanja", rekla je jedna ispitanica ovog istraživanja u Srbiji.... »

Japanci otvorili fabriku robota u Sloveniji

Nova ekonomija 09.04.2019
U slovenačkom gradu Kočevje u ponedeljak je, nakon dve godine izgradnje, otvorena fabrika industrijskih robota japanske kompanije Jaskava, najvećeg svetskog proizvođača industrijskih robota. Direktor novoosnovane firme Jaskava Jurop robotik Hubert Kosler rekao je da će ova fabrika dopuniti... »

Ford napušta Rusiju

Nova ekonomija 09.04.2019
Radnici zaposleni u Fordu u Rusiji započeli su akciju zbog planova za zatvaranje postrojenja ove kompanije, što bi moglo da uključuje i obustavu rada. Mihail Sergejev, šef sindikata koji predstavlja trećinu zaposlenih u fabrici, izjavio je za AP da će usporiti proizvodnju ispunjavanjem... »

Gorivo poskupelo za više od pet dinara

Nova ekonomija 09.04.2019
Gorivo u Srbiji je od 4. februara do 1. aprila poskupelo u proseku za nešto više od pet dinara po litru, dok je cena TNG-a smanjena za 1,5 dinara. Na to je najviše uticalo promena cene nafte na svetskom tržištu, rečeno je Tanjugu u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS). PROČITAJTE JOŠ:... »

Farmaceutski gigant Bajer ukida 4.500 radnih mesta

Nova ekonomija 09.04.2019
Nemački farmaceutski gigant Bajer ukinuće 4.500 radnih mesta na domaćem tržištu, saopšteno je iz kompanije. U saopštenju se navodi da su ova radna mesta među 12.000 pozicija čije je ukidanje najavljeno prošle godine, piše Srna, a prenose Nezavisne novine. Nemački gigant bori se protiv... »

Arhiva 09.04.2019 » Nova ekonomija

©2019 Netmark d.o.o.