Izvor: Politika arhiva vesti 09.04.2019

Vučić: Da se poštuje teritorijalni integritet svake države na Balkanu

Politika 09.04.2019
MOSTAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, te istakao da očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju. Na pitanje kako… »

Nemačka kancelarka smatra da je moguće odlaganje Bregzita do 2020.

Politika 09.04.2019
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je moguće odlaganje izlaska Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) do početka 2020. godine. „Odlaganje Bregzita za nekoliko meseci je moguće, do početka 2020… »

OEBS: Nismo dobili zahtev Prištine za pomoć na izborima

Politika 09.04.2019
PRIŠTINA – Misija OEBS-a na Kosovu saopštila je da nije dobila nikakav zahtev od privremenih institucija u Prištini po pitanju pomoći na izborima raspisanim za četiri opštine na severu Kosova. „Upravo smo čuli odluku, misija nije dobila nikakav… »

Vođa zabranjenog Nacionalnog stroja oslobođen optužbi

Politika 09.04.2019
Novi Sad - Vođu zabranjenog „Nacionalnog stroja” Gorana Davidovića, Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je oslobodio optužbi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrepeljivosti. Davidović je presudu objavio na svom sajtu. U… »

Haradinaj smenio ministra Ivana Teodosijevića

Politika 09.04.2019
PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne… »

Nema promene termina: Zvezda – Partizan 25. aprila

Politika 09.04.2019
Promene termina 160. večitog derbija između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, uprkos najavama u pojedinim medijima, neće biti, saopšteno je iz Zajednice Superlige. „Povodom informacija koje su se pojavile u medijima, da će zbog 160. večitog… »

Simonović nije dobio sudski poziv

Politika 09.04.2019
Branilac bivšeg predsednika opštine Grocke tvrdi da mu nije dostavljen ni optužni predlog. Donedavni predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović nije se pojavio u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, gde je trebalo da mu počne suđenje zbog optužbi… »

Rešenje za „švajcarce” narednih dana

Politika 09.04.2019
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da se intenzivno vode razgovori predstavnika države, udruženja ĆF (građana zaduženih u švajcarskkm francima) i udruženja banaka oko modela koji bi bio prihvatljiv za sve tri strane, prenosi… »

Zajednička akcija Hrvatske i Srbije, uhapšen dugogodišnji begunac

Politika 09.04.2019
ZAGREB – Zajedničkom akcijom timova za potrage za beguncima Hrvatske i Srbije, na srpskoj teritoriji uhapšen je dugogodišnji begunac kojeg potražuje hrvatska policija, Darjan Ješovnik, saopštio je MUP Hrvatske. Ješovnik je uhapšen zajedničkom… »

Na letovanje preko novog asfalta koridora 10 i 11

Politika 09.04.2019
Već krajem aprila auto-put kroz Grdelicu biće spreman za puštanje u rad, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije ministarka saobraćaj i građevinarstva Zorana Mihajlović, dodajući i da će 103 kilometra Koridora 11, između Obrenovca i… »