Izvor: Pravda/Društvo arhiva vesti 09.04.2019

Pre tačno 20 godina počela je krvava bitka na Košarama! 200 srpskih vojnika borilo se protiv njih par hiljada

Pravda 09.04.2019
Na današnji dan pre dvadeset godina, započela je bitka na Košarama. Bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana, bitka koja je odnela 108 života. Jedna od težih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol… »

DžIHADISTI sa košara sejali smrt u Londonu: OVK je teroristička internacionala

Pravda 09.04.2019
Nemački novinar Kit Klarenberg tvrdi da je na Kosmetu uz OVK bila teroristička internacionala. Protiv Srba ratovali mudžahedini na čelu sa Aimom al Zavahirijem, "desnom rukom" Bin Ladena. Teroristička internacionala ratovala je protiv srpskih snaga… »

Vlast okupirala parking koji pripada građanima: Ko stoji iza toga? (video)

Pravda 09.04.2019
Na parkingu pored pijace na Banjici (koji nije u sastavu pijace) je pijačna uprava pokušala da nelegalno postavi rampu i tako okupira parking koji pripada građanima. Ko stoji iza takvog postupka gradskih vlasti, i kako je nekima stavljeno do znanja da… »

Nemačka traži još srpskih medicinskih sestara: Novi konkurs je otvoren, a ovako se možete prijaviti

Pravda 09.04.2019
Počeo je drugi od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj. Konkurs je otvoren do 26. aprila. Prijave na konkurs se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje… »

Šok u emisiji! Bivši Arkanov telohranitelj napao Pavkovića:Ima vilu od 2 miliona evra! Znam od koga je uzeo novac...A onda…

Pravda 09.04.2019
Pare koje su momci davali iz Švajcarske su bile namenjene za porodice poginulih policajaca. Međutim, te pare su završavale kod generala Nebojše Pavkovića. Ovo je o nekadašnjem načelniku generalštaba VJ Nebojši Pavkoviću rekao bivši… »

"Ma, ko te je*e, pi*ko jedna!" Majka heroja sa Košara: "Moj Tibor poginuo jer nije poslušao komandu! Ne bih je slušala ni…

Pravda 09.04.2019
“Kevo, njih treba sve iseliti iz Srbije i naseliti tamo Azerbejdžance, bilo koga…” Ja kažem kako to misliš, pa oni su tu rođeni, a on kaže: “Džaba. Oni čim se rode i progovore, njih nauče da mrze Srbe". Kad vidiš sve te strahote, počneš… »