Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 09.04.2019

MiG-21 na libijskom nebu: Objavljen snimak bombardovanja aerodroma u Tripoliju (video)

Pravda 09.04.2019
Libijska nacionalna armija feldmaršala Haftara raketirala je aerodrom „Mitiga“ kod Tripolija. Jedini aereodrom u zemlji koji je dosad funkcionisao. Jer, Međunarodni aerodrom „Tripoli“ razoren je i ne prima avione od 2014-te. oko njega se već… »

Erdogan posle sastanka S Putinom odbrusio Amerikancima: Naše pravo je da kupimo raketni sistemn S-400, sad je sve gotovo…

Pravda 09.04.2019
Suvereno pravo Turske je da od Rusije kupi raketni sistem odbrane S-400, izjavio je nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. - Već smo napravili plan o uvođenju dogovora za S-400. Napravili smo… »

Ko je general Kalifa haftar koji osvaja celu Libiju: Od Gadafijevog saborca, preko saradnika CIA do Putinovog maršala

Pravda 09.04.2019
Sedam godina posle pada Muamera el Gadafija, građanski rat u Libiji, zemlji prebogatoj naftom ponovo je počeo da besni. Otvoreni sukob krenuo je onda kad je vojska maršala Kalifa Haftara stigla u predgrađe prestonice Tripolija, gde se trenutno vode… »

Putinovi Razarači stigli do dutertea: Rusija širi uticaj u Aziji! (foto/ video)

Pravda 09.04.2019
Dva ruska razarača i tanker uplovili su u luku u Manili u okviru prijateljske posete Filipinima. Do posete dolazi usred pojačanih tenzija u Južnom kineskom moru. Spor s Kinom Razarači "Admiral Tribuc" i "Admiral Vinogradov", čija je specijalnost… »

Ruski specijalci ga čuvaju! Haftar odbio ponudu za pregovore: “Neću stati, idem u Tripoli”

Pravda 09.04.2019
Na prvi napad iz vazduha s jednim od zastarelih aviona MiG-23 sovjetske proizvodnje na njegove jedinice u pokretu, libijski general Haftar odgovorio je uvođenjem zone zabrane leta u području borbi za oslobođenje Tripolija. Kasnije ćemo napraviti mali… »

Nestao avion F-35! Ništa nije poznato o životu pilota

Pravda 09.04.2019
U Japanu je nestao lovac-bombarder pete generacije F-35A Lightning II, koji pripada japanskom ratnom vazduhoplovstvu, piše list Asahi Šimbun. Prema informacijama lista, avion je nestao sa radara otprilike u 19:30 časova po lokalnom vremenu. On je… »

Pompeo preti Egiptu: Ako kupite Su-35, uvešćemo vam sankcije!

Pravda 09.04.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo je zapretio Egiptu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko kupi ruske avione Su-35. „Mi smo jasno govorili (egipatskim vlastima) da će takva kupovina povući za sobom sankcije protiv vlasti, u skladu sa zakonom… »

Putin napada! Vanzemaljci! Plavičasta masa ... magma na američkom nebu (video)

Pravda 09.04.2019
Čudna svetlost na nebu je uznemirila mnoge državljane SAD. NASA je lansirala rakete barijumom i stroncijumom kako bi proučavala polarnu svetlost, a američke službe su prestale da ignorišu pozive o invaziji vanzemaljaca ... i Putinu. O tome… »

Putin hladan kao led: Ne vidim posebnu vojnu napetost na Arktiku!

Pravda 09.04.2019
Nema vojnih tenzija na Arktiku, iako NATO sprovodi velike vojne vežbe u regionu, reako je danas ruski predsednik Vladimir Putin, u odgovoru na pitanje na međunarodnom Arktik Forumu u Sankt Peterburgu. - Ne vidim nikakvu specifičnu vojnu napetost na… »

Trampova odmazda zbog boinga! Amerika uvodi carine EU u vrednosti od 11 milijardi dolara!

Pravda 09.04.2019
Predsednik SAD Donald Tramp je objavio da će SAD uvesti takse na proizvode Evropske unije u vrednosti od 11 milijardi dolara. Najviše pogođena biće avio-industrija, prozvođači vina i sira, kao i zaleđene ribe. Američke takse su nametnute kao… »