Izvor: RINA arhiva vesti 09.04.2019

Srpska malina oduševila Japance

RINA 09.04.2019
Arilje - Na inicijativu ministarstva poljoprivrede opštinu Arilje je posetila japanska privredna delegacija. Prvi bilateralni sastanak održan je u zgradi opštinske uprave, gde je došlo do upoznavanja sa srpskim crvenim zlatom – malinom, kao i… »

Voćari u neizvesnosti: Jabuku u Srbiji čekaju teški dani

RINA 09.04.2019
Čačak – Voćare iz čačanskog kraja pogodila je drastično niska otkupna cena jabuke na tržištu. Prva klasa se prodaje po 24 dinara po kilogramu, nakupci za drugu klasu uzimaju za najviše 15 dinara, dok za prerađivačku industriju kilogram jabuka… »

Sa zimom otišli i ležeći policajci, ugrožena bezbednost dece

RINA 09.04.2019
Čačak - U Bulevaru oslobođenja, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Čačku oštećeni su svi ležeći policajci, a na pojedinim mestima su od njih ostali samo tragovi. Meštani Alvadžinice i nekoliko okolnih naselja, prelazeći ovu ulicu… »

Kako radi hotel na livadi

RINA 09.04.2019
Čačak – Jedan od najpoznatijih šatradžija u Srbiji, Mileta Jelić (61) iz Ljubića, priprema opremu i ljude za početak sezone vašara, sabora i proslava, ali napomenu da je i tokom zimskih meseci „ratkao pomalo”.„Kamion mi je i sad u Rumi, tu… »

Mihajlovićeva: Pre leta puštamo auto-puteve kroz Grdelicu i od Obrenovca do Čačka

RINA 09.04.2019
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će pre leta biti pušten u saobraćaj auto-put na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru i na Koridoru 11 od Obrenovca do… »