Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 09.04.2019

Vaterpolisti Radničkog gostuju Partizanu

Ritam grada Kg 09.04.2019
Vaterpolisti Radničkog ovogodišnji nastup u Superligi Srbije započinju u sredu od 20 časova, gostovanjem najtrofejnijem srpskom timu, Partizanu, na „Banjici“. Kragujevčani u ovo takmičenje ulaze posle pauze od mesec dana, koja je delom… »

Inicijativa za formiranje lokalnih akcionih grupa

Ritam grada Kg 09.04.2019
Meštanima sela Donja Sabanta, Velike Pčelice, Velika Sugubina, Dulene, Gornja Sabanta, i sela sa teritorije opštine Rekovac, a u cilju uspostavljanja partnerstva javnog, privatnog i nevladinog sektora predstavljena je inicijativa za formiranje Lokalne… »

„Princezin rođendan“ u PZD

Ritam grada Kg 09.04.2019
Sutra od 18 časova, u Pozorištu za decu, igra se predstava „Princezin rođendan“, koju je po tekstu Oskara Vajlda „Infantin rođendan“, režirao Todor Valev. Ovo je priča o kraju detinjstva i početku sazrevanja. Priča o pretvaranju jednog… »

Premijera predstave „Totovi“

Ritam grada Kg 09.04.2019
Sutra od 20 časova, u Sali PMF-a, održaće se premijer predstave „Totovi“, Akademskog pozorišta SKC-a, koju je po komadu mađarskog pisca Ištvana Erkenja, režirao Кostadin Stojadinov. Erkenj se smatra jednim od najznačajnijih proznih i dramskih… »

Koncert Jurija Šiškina u Prvoj gimnaziji

Ritam grada Kg 09.04.2019
Muzički centar Кragujevac organizuje koncert čuvenog ruskog umetnka na harmonici Jurija Šiškina, sutra od 20 časova, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Jurij Vasiljevič Šiškin rođen je 1963. godine u Azovu (Rostovska oblast) i… »

ANKETA: Za koga biste glasali na lokalnim izborima u Kragujevcu?

Ritam grada Kg 09.04.2019
Koja politička opcija uživa vašu podršku? Možda ste neopredeljeni? Ipak, da su sutra lokalni izbori ko bi bio vaš favorit? Ritam grada Vas poziva da popunite anonimnu anketu o tome kome biste dali svoj glas na lokalnim izborima u Kragujevcu… »

Rasprava o Nacrtu Plana javnog zdravlja grada Kragujevca

Ritam grada Kg 09.04.2019
Od danas do utorka, 16. aprila, sve zainteresovane institucije, organizacije i pojedinci mogu da dostave svoje primedbe i predloge na Nacrt Plana javnog zdravlja grada Kragujevca za period 2019 – 2026. godine. Javna tribina o tom dokumentu biće… »

„Abraševiću“ deveta titula prvaka Srbije

Ritam grada Kg 09.04.2019
Na Republičkoj smotri folklornih ansambala Srbije, koja je minulog vikenda, u organizaciji Saveza amatera, održana u Čačku, članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ iz Kragujevca osvojili su Zlatnu plaketu i postali po… »