Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 09.04.2019

Predsednik Sindikata oružara dobio otkaz

RT Kragujevac 09.04.2019
Predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje, Dragan Ilić koji je poslednjih meseci ukazivao na pritiske koje trpi od članova Nadzornog odbora, dobio je otkaz jer je propustio da se „čekira“ prilikom izlaska iz fabrike. Kako stoji u… »

Radnički protiv Partizana na startu Superlige

RT Kragujevac 09.04.2019
Vaterpolisti Radničkog ovogodišnji nastup u Superligi Srbije počinju u sredu od 20 časova, gostovanjem najtrofejnijem srpskom timu, Partizanu, na „Banjici“. Kragujevčani u ovo takmičenje ulaze posle pauze od mesec dana, koja je delom uslovljena… »

Inicijativa za formiranje Lokalne akcione grupe

RT Kragujevac 09.04.2019
Meštanima sela Donja Sabanta, Velike Pčelice, Velika Sugubina, Dulene, Gornja Sabanta, i sela sa teritorije opštine Rekovac, u cilju uspostavljanja partnerstva javnog, privatnog i nevladinog sektora, predstavljena je inicijativa za formiranje Lokalne… »

Okružno takmičenje u šahu za osnovce

RT Kragujevac 09.04.2019
Stotinu petoro mališana okupilo se u osnovnoj školi „Dragiša Luković Španac“ kako bi na okružnom takmičenju u šahu pokazali svoje veštine. Kompleksna igra koja utiče na performanse uma, donela je osnovcima priliku da se druže i takmiče sa… »

Na današnji dan pre 20 godina bombardovana „Zastava“

RT Kragujevac 09.04.2019
U okviru NATO bombardovanja 1999. godine, na današnji dan prvi put je bombardovana tadašnja fabrika „Zastava kovačnica“. Tokom vazdušnih udara NATO-a tadašnja „Grupa Zastava“ je u dva navrata pogođena sa više od 30 projektila. U noći… »

Obavezni povodnici i korpe za pse

RT Kragujevac 09.04.2019
Odlukom Grada, svi vlasnici pasa dužni su da svoje ljubimce drže na povodniku i da im stavljaju zaštitnu korpu, kada ih izvode u šetnju. Od toga su izuzete samo životinje, koji su niže od 30 centimetara. Gradski parkovi, izletišta ili šetališta… »

Zadovoljstvo građana Energetikom?

RT Kragujevac 09.04.2019
U cilju povećanja kvaliteta usluga i merenja stepena zadovoljstva građana njihovim uslugama, kragujevačka Energetika sprovodi anketu. Građani do 30. aprila mogu da daju primedbe na rad Energetike i predloge za povećanje efikasnosti rada toplane… »

Proba male mature

RT Kragujevac 09.04.2019
Za 1.756 kragujevačkih osmaka, probna mala matura biće organizovana ovog vikenda. Učenici će u petak, od 12 časova rešavati zadatke iz matematike i popunjavati upitnik, a u subotu od 9 sati, test iz srpskog jezika, kao i kombinovani test. Ove… »

Parlament Druge gimnazije na BaLMUN-u

RT Kragujevac 09.04.2019
Članovi Učeničkog parlamenta Druge kragujevačke gimnazije jedini su kragujevački srednjoškolci, koji su i ove godine dobili poziv za BaLMUN, jednu od konferencija Modela Ujedinjenih nacija. Konferencija koja predstavlja simulaciju rada UN-a… »

Povezani Rača i Lapovo

RT Kragujevac 09.04.2019
Kapitalne investicije u Opštini Rača, od prošle godine realizuju se uz pomoć Vlade koja finasira veliki projekat – izradnju pogona za prikupljanje meda, ali i novog puta koji će povezati Opštine Raču i Lapovo i dva državna puta. Kapitalne… »