Izvor: RTS arhiva vesti 09.04.2019

Dodik: Nisam za Zvizdićev predlog o angažovanju vojske

RTS 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne podržava ideju predsedavajućeg Veća ministara BiH Denisa Zvizdića o angažovanju vojske na granicama kako bi se sprečio ulazak migranata iz Srbije u BiH. Dodik je zatražio da se provere… »

Mej i Merkel za čist izlazak Britanije iz EU

RTS 09.04.2019
Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel saglasile se se u Berlinu da je neophodno osigurati čist izlazak Britanije iz Evropske unije, saopšteno je iz Dauning strita 10. Kako je javio AP, Tereza Mej i Angela Merkel završile… »

Konsultacije u Beogradu, pa odluka o učešću na izborima

RTS 09.04.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači raspisao je vanredne izbore za predsednike opština u severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Odluku o učešću na izborima donećemo posle konsultacija sa predsednikom Srbije, kaže za RTS… »

Vojska Srbije neće dozvoliti pokušaje državnog udara

RTS 09.04.2019
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kojom je rukovodio Aleksandar Vulin, održana je u kasarni "Banjica 2" u Beogradu. Vojska Srbije poručuje da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u… »

Odbijena optužba protiv "Firera"

RTS 09.04.2019
Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je, posle 12 godina krivičnog postupka, odbio optužbu protiv vođe zabranjene organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića, zvanog "Firer", i Nedeljka Pešića za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje… »

Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

RTS 09.04.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je u utorak ministra administracije javne uprave Ivana Todosijevića. Objašnjavajući razloge za smenu, Haradinaj je naveo da je Todosijević "uvredio Albance" rekavši da su događaji u Račku "isfabrikovani"… »

Mali: Narednih dana rešenje za "švajcarce"

RTS 09.04.2019
U narednih par dana naći ćemo rešenje koje će se preliti u zakon i koji će značiti kraj sage o "švajcarcima", najavio je ministar finansija Siniša Mali. Ministar finansija Siniša Mali rekao je da svakodnevno razgovara sa bankama i građanima o… »

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

RTS 09.04.2019
Hrvatska policija je u saradnji sa MUP-om Srbije uhapsila Darjana Ješovnika, jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca. Dopisnik RTS-a iz Subotice javlja da mu je određen ekstradicioni pritvor do 30 dana. Darjan Ješovnik, rođen u Pljevljima… »

Mali najavio žalbu na presudu kojom Đilasu treba da plati 150.000 dinara

RTS 09.04.2019
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će podneti žalbu na presudu kojom se obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju Draganu Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti. Siniša Mali je istakao da i… »

Taksama na sir i lososa protiv subvencija za "Erbas"

RTS 09.04.2019
Sjedinjene Američke Države razmatraju uvođenje novih tarifa na robu iz Evropske unije u vrednosti od oko 11 milijardi dolara, kao odgovor na subvencije EU za "Erbas". Svetska trgovinska organizacija (STO) utvrdila je da subvencije Evropske unije za… »