http://www.rts.rs

RTS

Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

RTS 09.04.2019
RTS: Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u tom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu. Vučić je ukazao da je trgovinska razmena sa BiH 2015. godine bila milijardu evra, prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, i da se... »

Mej i Merkel za čist izlazak Britanije iz EU

RTS 09.04.2019
RTS: Mej i Merkel za čist izlazak Britanije iz EU
Britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel saglasile se se u Berlinu da je neophodno osigurati čist izlazak Britanije iz Evropske unije, saopšteno je iz Dauning strita 10. Kako je javio AP, Tereza Mej i Angela Merkel završile su ranije danas sastanak u Berlinu, ne... »

Konsultacije u Beogradu, pa odluka o učešću na izborima

RTS 09.04.2019
RTS: Konsultacije u Beogradu, pa odluka o učešću na izborima
Kosovski predsednik Hašim Tači raspisao je vanredne izbore za predsednike opština u severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Odluku o učešću na izborima donećemo posle konsultacija sa predsednikom Srbije, kaže za RTS potpredsednik Srpske liste Igor Simić. Predsednici... »

Vojska Srbije neće dozvoliti pokušaje državnog udara

RTS 09.04.2019
RTS: Vojska Srbije neće dozvoliti pokušaje državnog udara
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kojom je rukovodio Aleksandar Vulin, održana je u kasarni "Banjica 2" u Beogradu. Vojska Srbije poručuje da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka.... »

Odbijena optužba protiv "Firera"

RTS 09.04.2019
RTS: Odbijena optužba protiv "Firera"
Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je, posle 12 godina krivičnog postupka, odbio optužbu protiv vođe zabranjene organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića, zvanog "Firer", i Nedeljka Pešića za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti na antifašističkom skupu... »

Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

RTS 09.04.2019
RTS: Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je u utorak ministra administracije javne uprave Ivana Todosijevića. Objašnjavajući razloge za smenu, Haradinaj je naveo da je Todosijević "uvredio Albance" rekavši da su događaji u Račku "isfabrikovani". "Odlučio sam da smenim ministra za javnu... »

Mali: Narednih dana rešenje za "švajcarce"

RTS 09.04.2019
RTS: Mali: Narednih dana rešenje za "švajcarce"
U narednih par dana naći ćemo rešenje koje će se preliti u zakon i koji će značiti kraj sage o "švajcarcima", najavio je ministar finansija Siniša Mali. Ministar finansija Siniša Mali rekao je da svakodnevno razgovara sa bankama i građanima o problemu kredita u švajcarskim francima.... »

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

RTS 09.04.2019
RTS: U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca
Hrvatska policija je u saradnji sa MUP-om Srbije uhapsila Darjana Ješovnika, jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca. Dopisnik RTS-a iz Subotice javlja da mu je određen ekstradicioni pritvor do 30 dana. Darjan Ješovnik, rođen u Pljevljima, uhapšen je 6. aprila na području Republike Srbije,... »

Taksama na sir i lososa protiv subvencija za "Erbas"

RTS 09.04.2019
RTS: Taksama na sir i lososa protiv subvencija za "Erbas"
Sjedinjene Američke Države razmatraju uvođenje novih tarifa na robu iz Evropske unije u vrednosti od oko 11 milijardi dolara, kao odgovor na subvencije EU za "Erbas". Svetska trgovinska organizacija (STO) utvrdila je da subvencije Evropske unije za avionsku kompaniju "Erbas" imaju negativan... »

Mali najavio žalbu na presudu kojom Đilasu treba da plati 150.000 dinara

RTS 09.04.2019
RTS: Mali najavio žalbu na presudu kojom Đilasu treba da plati 150.000 dinara
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će podneti žalbu na presudu kojom se obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju Draganu Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti. Siniša Mali je istakao da i dalje veruje da sve što je rekao o Draganu... »

©2019 Netmark d.o.o.