Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 09.04.2019

Počeo sastanak Čovića i Vučića u Mostaru

Sandžak haber 09.04.2019
Domu HDZ-a BiH u Mostaru maločas je započeo sastanak zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Nakon sastanka, Čović i Vučić će se zaputiti ka Rodoču, gdje će u nekadašnjim halama… »

Odbijen Erdoanov zahtjev za novim prebrojavanjem glasova

Sandžak haber 09.04.2019
Turska visoka izborna komisija odbacila je zahtjev vladajuće stranke AKP turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) za ponovnim prebrojavanjem svih glasova u 31 istanbulskom okrugu, izjavio je član tog odbora. Turski predsjednik… »

Bregović: Radujem se dolasku u Novi Pazar

Sandžak haber 09.04.2019
Povodom 558. godišnjice Novog Pazara, gradska uprava organizovaće 20. aprila na glavnom trgu koncert Gorana Bregovića i “Bijelog dugmeta”. Verovali ili ne, slavni Brega će prvi put, u gotovo pola veka dugoj i uspešnoj karijeri, nastupiti u Novom… »

Rekonstrukcija platoa Srđana Aleksića

Sandžak haber 09.04.2019
Plato Srđana Aleksića dobiće potpuno lepši izgled. Direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić kaže da je taj prostor neuređen, da su ploče bile dotrajale i zimi klizave, kao i da je plato bio uzurpiran terasama. U planu je novo ozelenjavanje, te će… »

NAŠ GRAD SLAVI 558. GODINA! Evo kakav je program proslave Dana Grada!

Sandžak haber 09.04.2019
Brojnim manifestacijama, književnim večerima, bazarima, pozorišnim predstavama, eko festivalom, te karnevalom mladih biće obeležen 558. Rođendan Novog Pazara. Na dan grada, u subotu, 20.aprila očekuje nas veliki koncert Bijelog Dugmeta na… »

Mladi SDP-a pomažu učenicima za polaganje male mature

Sandžak haber 09.04.2019
Sandžačka demokratska partija će i ove godine organizovati pripremnu nastavu za polaganje male mature, koja je kako je istaknuto na konferenciji za novinare do sada davala dobre rezultate. Kako je najavljeno, Forum mladih ove partije će ubuduće… »

Predstavljena publikacija ‘Uloga vakufa u razvoju Fakulteta islamskih nauka’

Sandžak haber 09.04.2019
Publikacija “Uloga vakufa u razvoju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu” predstavljena je u ponedjeljak u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, javila je MINA. Prema riječima dekana FIN-a Zuhdije Hasanovića, knjiga je značajna iz više… »