http://www.seebiz.eu/sr/

SEEbiz

Trump kaže da uvodi carine na 11 milijarda dolara uvoza iz EU

SEEbiz 09.04.2019
WASHINGTON - Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je u utorak kako će SAD uvesti carine na 11 milijardi dolara vrijedne proizvode iz Europske unije, dan nakon što su američki trgovinski dužnosnici predložili popis europskih proizvoda na koje će ciljati zbog tekućeg zrakoplovnog spora.... »

MMF potvrdio procjenu rasta hrvatskog BDP-a od 2,6% u 2019.

SEEbiz 09.04.2019
WASHINGTON - Hrvatsko će gospodarstvo blago usporiti u ovoj i idućoj godini, procjenjuje Međunarodni monetarni fond (MMF) u najnovijim proljetnim prognozama, potvrdivši važeće procjene o rastu BDP-a i osjetno izmijenivši samo procjene nezaposlenosti. Ove bi godine aktivnosti u hrvatskom... »

Abela Pharm kupila fabriku Stada grupe u Starim Banovcima

SEEbiz 09.04.2019
STARI BANOVCI - Farmaceutska kompanija Abela Pharm preuzela je od nemačke Stada grupe fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima. To je druga fabrika u vlasništvu kompanije Abela Pharm koja je u poslednjih godinu i po uložila šest miliona evra u nabavku opreme, mašina, postrojenja,... »

Odbijen zahtjev AKP-a za ponovnim prebrojavanjem glasova u 31 okrugu Istanbula

SEEbiz 09.04.2019
ANKARA - Tursko Visoko izborno povjerenstvo odbacilo je zahtjev vladajuće stranke AKP turskog predsjednika Tayyipa Erdogana za ponovnim prebrojavanjem svih glasova u 31 istanbulskoj četvrti, izjavio je u utorak član tog odbora. Turski predsjednik Erdogan, ujedno i čelnik Stranke pravde i razvoja... »

EU definira etička načela za umjetnu inteligenciju

SEEbiz 09.04.2019
BRUXELLES - Prema novim europskim etičkim načelima za razvoj novih tehnologija, kompanije koje rade s umjetnom inteligencijom moraju uspostaviti mehanizme odgovornosti kako bi spriječile njezinu zloupotrebu. Projekti umjetne inteligencije trebali bi biti pod nadzorom ljudi i trebali bi biti... »

Mali: Vlada isplaćuje dugove Air Serbie koji se ne tiču Etihada

SEEbiz 09.04.2019
BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da država već dve godine ne subvencioniše Air Serbiu, ali da prema ugovoru isplaćuje dugove nastale do 2013. godine, a da nabavka novih aviona za ovu kompaniju nije obustavljena već odložena za period 2022-2025 godine. Mali je rekao... »

Popularni brend kreće s prodajom second hand i vintage odjeće

SEEbiz 09.04.2019
STOCKHOLM - H&M kreće s testiranjem prodaje second hand i vintage odjeće kako bi predvodili razgovor o održivosti u cijeloj industriji, piše Business of Fashion. Voditeljica odjela za održivost u H&M grupaciji Anna Gedda otkrila je da u Švedskoj kreće pilot projekt u obliku online trgovine s... »

Willems: EU i SAD zajedno rade na rješavanju problema kineskih trgovinskih praksi

SEEbiz 09.04.2019
BRUXELLES - Čelnici Europske unije nisu shvaćali probleme s kineskim trgovinskim praksama ozbiljno koliko su to trebali u prošlosti, no SAD i EU sada "rade ruku pod ruku" u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji na kineskim netržišnim gospodarskim politikama, izjavio je u ponedjeljak najviši... »

Marić vjeruje da će nakon summita doći do konkretnih kineskih investicija

SEEbiz 09.04.2019
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak da je summit 16 plus 1 velik događaj za Hrvatsku te se nada konkretnim pozitivnim efektima toga skupa, koje očekuje i ministar uprave Lovro Kuščević. Summit 16 plus 1 je velik događaj za Hrvatsku, rekao je Marić novinarima uoči... »

Ekonomisti: Oživeli srpska industrijska proizvodnja i izvoz

SEEbiz 09.04.2019
BEOGRAD – Ukupna industrijska proizvodnja u Srbiji, posebno prerađivačka, oživela je u februaru, a registrovane su i povoljnije tendencije vezano za robnu razmenu sa inostranstvom, poručili su danas ekonomisti na predstavljanju 291. broja časopisa Makroekonomske analize i trendovi (MAT).... »

Arhiva 09.04.2019 » SEEbiz

©2019 Netmark d.o.o.