https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Vučić: Hram u Mostaru važan za Srbe, ali i za Bošnjake i Hrvate

Sputnik 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon obilaska Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru da je taj hram važan za ceo srpski narod, ali značajan i za Bošnjake i Hrvate, jer govori o tome da možemo da živimo zajedno i da se poštujemo međusobno. Vučić je novinarima rekao da... »

Bukti špijunski rat Slovenije i Hrvatske

Sputnik 09.04.2019
Slovenački premijer Marjan Šarec sazvao je za danas po podne hitnu sednicu slovenačkog saveta za nacionalnu bezbednost zbog navodnog delovanja hrvatske SOA u Sloveniji. Hrvatski ambasador je tim povodom pozvan na razgovor u slovenačko Ministarstvo inostranih poslova, a slovenačka ambasadorka je... »

Vučiću uputili opasku da podržava Dodika, a on im odgovorio: Poštujte celovitost Srbije

Sputnik 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, te istakao kako očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju. Na pitanje kako komentariše izjavu Milorada Dodika o prekrajanju... »

Dodik: SDA onemogućava formiranje vlasti, BiH je propala zemlja

Sputnik 09.04.2019
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da SDA onemogućava formiranje vlasti na nivou BiH, jer im je cilj da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama u zajedničkim institucijama. Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, rekao je da Republici Srpskoj pripada mesto... »

BiH suspendovana iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Sputnik 09.04.2019
Bosna i Hercegovina do kraja ove godine neće moći da učestvuje u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE), zato što u roku od šest meseci od održanih opštih izbora nije imenovala nove predstavnike u tom telu, izjavio je danas izvestilac Saveta za BiH Tajni Koks. „To je mnogo loše... »

Knežević najavljuje veliki rasplet u maju: Pred Milom dve opcije

Sputnik 09.04.2019
Premijer Duško Marković je postao potpuno nebitan igrač u vrhu crnogorske vlasti, a Milo Đukanović i njegov kabinet su preuzeli potpunu kontrolu nad državom i oni rukovode spoljnom i unutrašnjom politikom u državi, poručio je Duško Knežević, predsednik „Atlas grupe“ u razgovoru za... »

Najveći makedonski stadion od danas nosi naziv „Toše Proeski“

Sputnik 09.04.2019
Najveći makedonski stadion „Filip Drugi“ u Skoplju od danas se zove Nacionalna arena „Toše Proeski“, odlučila je Vlada Severne Makedonije. Iz Vlade kažu da je ime prerano preminulog popularnog makedonskog pevača odabrano jer je Toše Proeski „ostavio trajan trag u makedonskoj i... »

Ruski ekspert upozorava: Vašington na Balkanu formira jugoistočni bastion

Sputnik 09.04.2019
Sjedinjene Američke Države proširuju svoje prisustvo na Balkanu i formiraju svojevrsni jugoistočni bastion, narednih godina oni će nastojati da se oslobode „pogubnog uticaja“ Rusije, Turske i Kine i da potisnu Evropsku uniju, izjavio je viši naučni saradnik Instituta za slavistiku Ruske... »

Severni morski put spojiće ceo svet

Sputnik 09.04.2019
Arktik je zona rizika, ali zona kontrolisanog rizika, to je zona efektivne predvidive ekonomske aktivnosti, ocenio je Maksim Akimov, zamenik predsednika Vlade Rusije na 5. Međunarodnom arktičkom forumu u Sankt Peterburgu. Na sesiji „Severni morski put — ključ ka razvoju ruskog Arktika“... »

Pompeo preti Egiptu: Ako kupite Su-35, uvešćemo vam sankcije

Sputnik 09.04.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo je zapretio Egiptu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko kupi ruske avione Su-35. „Mi smo jasno govorili (egipatskim vlastima) da će takva kupovina povući za sobom sankcije protiv vlasti, u skladu sa zakonom KAATSA. Mi smo dobili uveravanja da oni to... »

Arhiva 09.04.2019 » Sputnik

©2019 Netmark d.o.o.