Kultura arhiva vesti 09.04.2019

NOMUS počinje premijerom jedine Listove opere na sceni SNP-a

Dnevnik 09.04.2019
Ugledni tradicionalni festival umetničke muzike - Novosadske muzičke svečanosti, počinje večeras u 20 časova na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta, premijernim izvođenjem kod nas raritetne opere “Sardanapal” Franca Lista… »

Dokumentarac "Zemlja meda" danas otvara "7 veličanstvenih"

B92 09.04.2019
Projekcijom makedonskog dokumentarca "Zemlja meda" Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova, višestrukog pobednika ovogodišnjeg Sandensa, čiji prizori podsećaju na slike holandskih majstora, večeras u beogradskoj Kombank dvorani biće otvoren Festival… »

Nele Karajlić: Mislim da je žiri pogrešio, ali ne bih se mešao

Dnevnik 09.04.2019
BEOGRAD: Primajući nagradu "Momo Kapor" Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić, kazao je u svom stilu da je ubeđen da je ne zaslužuje. "Mislim da nisam zaslužio tu nagradu, žiri je pogrešio, ali ja im se ne bih mešao u posao", rekao je… »

Najveća tajna nečiste krvi: Radmila Živković otkrila novinarima ko je bila ljubavnica Bore Stankovića!

Kurir 09.04.2019
Premijera predstave "Nečista krv" po tekstu Maje Todorović, koja je uradila dramatizaciju čuvenog dela Bore Stankovića i u režiji Milana Neškovića, zakazana je za petak na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Glavnu ulogu Sofke igraće… »

Moma Kapor je za mene ko mesi i ronaldo: Neletu Karajliću uručena književna nagrada, a on uporedio sebe sa Bobom Dilanom!

Kurir 09.04.2019
Nagrada " Momo Kapor" za književnost, koju dodeljuje istoimena zadužbina, uručena je juče Nenadu Jankoviću, poznatijem kao dr Nele Karajlić, za roman "Solunska 28" u izdanju "Lagune" na svečanosti u Skupštini grada Beograda. Odluku o dodeli… »

Predstava „Anika i njena vremena“ Srpskog narodnog pozorišta večeras u Aleksincu

Nedeljnik 09.04.2019
Foto; Promo Nakon 24. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji. Višenagrađivana predstava „Anika i njena vremena“, rediteljke Ane Đorđević večeras gostuje u Centru za… »

Svaka od nas danas može biti Sofka

Politika 09.04.2019
Najzanimljivije kod ove tragične junakinje jeste to što ona ne umire, već nastavlja da živi takva, u svojoj tragediji. Sofka mi je jedan od najomiljenijih likova u našoj književnosti. Čast mi je što je reditelj Milan Nešković prepoznao da baš… »

Izložba slika "Zidni zapisi" od četvrtka u "Salonu 77"

Južne vesti 09.04.2019
Od četvrtka, 11. aprila u "Salonu 77" u Nišu biće otvorena izložba slika umetnice Nataše Dejanović Dimitrijević iz Vranja. Izložbu čine slike iz ciklusa "Zidni zapisi“ kojima umetnica na metaforičan način tretira pitanja komunikacije i… »

Grafike inspirisane Sićevom na izložbi u Nišu

Južne vesti 09.04.2019
Pejzaži i mrtva priroda, ali i grafike koje su umetnici iz Niša, Novog Sada, Makedonije i Poljske stvorili 2017. i 2018. godine na grafičkim radionicama u Sićevu, biće predstavljeni na izložbi koja se u utorak, 9. aprila u 19 sati otvara u Paviljonu… »

Ašćerić: Revitalizacija Kule motrilje u maju

RTV Novi Pazar 09.04.2019
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je finansijska sredstva u iznosu od 8 miliona dinara za realizaciju projekta ”Sanacija i revitalizacija Kule motrilje”.Nosilac projekta je Regionalna turistička organizacija Sandžaka uz… »