Izvor: BBC News arhiva vesti 26.04.2019

Šri Lanka: I organizator napada „poginuo u eksploziji"

BBC News 26.04.2019
Posle napada objavljen je video u kojem se pojavljuje Zahran Hašim sa sedmoricom istomišljenika. Veruje se i da su neki od njih bili bombaši. Osumnjičeni za organizaciju bombaških napada u Šri Lanki Zahran Hašim poginuo je u eksploziji u hotelu… »

Srbija na sredini, Paragvajci najveći optimisti, Čad vodeći po broju pesimista

BBC News 26.04.2019
U istraživanju je učestvovalo više od 150.000 ispitanika u 140 zemalja i trećina je rekla da je pod stresom, dok je svaki peti izjavio da je tužan ili besan. Ljudi širom sveta su sve agresivniji, zabrinutiji i pod većim stresom, pokazuju rezultati… »

Beograd na vodi: Šta je izgrađeno četiri godine od potpisivanja ugovora

BBC News 26.04.2019
Ugovor za Beograd na vodi potpisan je 26. aprila 2015. godine, šta je od tada realizovano. U aprilu 2019. godine, Beograd na vodi trebalo je da izgleda ovako - da ima kulu Beograd, veliki šoping centar, dva hotela, nekoliko stambenih i poslovnih zgrada… »

Bebe ne smeju da sede pred ekranom, tvrdi Svetska zdravstvena organizacija

BBC News 26.04.2019
Granica za decu uzrasta između dve i četiri godine je sat vremena dnevno, a što manje - to bolje. Bebe i mališani ne smeju da budu ostavljeni da pasivno gledaju televizijske ili druge ekrane, glase nove smernice Svetske zdravstvene organizacije. Dete… »

Idealni tim Premijer lige: Pogba „razbio" dominaciju Mančester Sitija i Liverpula

BBC News 26.04.2019
U tradiocionalnom izboru Udruženja profesionalnih fudbalera nije bilo mesta za igrače poput Mohameda Salaha, Edena Azara i Harija Kejna. Fudbalska sezona polako se bliži kraju, a to je uvek period kada se podvlači crta i polako sumiraju utisci. Tako… »