Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 26.04.2019

Danas je Veliki petak – najtužniji hrišćanski praznik

Pirotske vesti 26.04.2019
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Veliki petak, dan kada je Isus Hrist razapet na krstu. Ovaj dan se obeležava u miru i strogim postom. Danas se u crkvama neće služiti liturgija, a zbog žalosti, zvona će se oglasiti tek u… »

Aleksi Stefanoviću treća nagrada na Srpskoj fizičkoj olimpijadi

Pirotske vesti 26.04.2019
Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi (SFO) za učenike srednjih škola, koja je održana 24. i 25. aprila na Fizičkom fakultetu u Beogradu učestvovao je i maturant pirotske Gimnazije Aleksa Stefanović. Takmičio se 21 najuspešniji učenik na državnom… »

Uskršnji popust 10 posto na ceo asortiman u PS Fashion-u u Pirotu

Pirotske vesti 26.04.2019
Povodom uskršnjih praznika PS Fashion u Pirotu pripremio je poseban popust – 10 posto na ceo asortiman. Kako javljaju iz PS Fashion-a, popust traje od danas, 27. do 30. aprila. PS Fashion radnja u Pirotu nalazi se u strogom centru grada, u ulici… »

Urošu bronza na Balkanskom prvenstvu u Čačku

Pirotske vesti 26.04.2019
Uroš Mijalković nastavio je sa osvajanjem medalja na važnim međunarodnim takmičenjima. Danas je nakon repesaža osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u Čačku. Uroš je bio bolji od Stojčeva iz Bugarske, Renata Rešetara iz Hrvatske, Murati Vegima… »

Veliki petak u Pirotu (FOTO)

Pirotske vesti 26.04.2019
Povodom obeležavanja Velikog petka vernici u Pirotu po tradiciji popodne idu u crkvu kako bi se “proviralo”. Naime, sveštenici su danas u 15 sati izneli ploštanicu koji vernici celivaju nakon čega prolaze ispod stola. Ovaj običaj u pirotskom… »

Vasić: Pirot se gradi. Stanogradnja u velikoj ekspanziji, grade se i veliki trgovinski objekti

Pirotske vesti 26.04.2019
Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da nas ove godine očekuje intenzivna građevinska sezona, a osim investicija iz gradskog budžeta, realizuje se uporedo i veliki broj investicija privatnog sektora… »