Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 26.04.2019

Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak

RT Kragujevac 26.04.2019
Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. To je dan najveće hrišćanske žalosti, poslednji u nedelji Stradanja, tokom koga ne zvone crkvena zvona, posti se i… »

Režim rada za vaskršnje i prvomajske praznike

RT Kragujevac 26.04.2019
Povodom obeležavanja uskršnjih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 26., 27., 28. i 29. april. Za vreme praznika, većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedini raditi prema posebnom, prazničnom… »

Za mere populacione politike 22,9 miliona

RT Kragujevac 26.04.2019
Kragujevcu je, za ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva i edukaciju iz oblasti populacione politike, a na osnovu javnog poziva, iz budžeta odobreno 22,9 miliona dinara. Ugovorom o dodeli bespovratnih sredstava za… »

Osnovna cena karte na teritoriji Kragujevca – 70 dinara

RT Kragujevac 26.04.2019
Gradsko veće dalo je saglasnost na cenovnik karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada. S obzirom na to da je u primeni jedinstveni tarifni sistem, osnovna cena karte na celoj teritoriji Kragujevca je 70 dinara. Prodajna… »

Pojačan saobraćaj zbog vaskršnjih praznika

RT Kragujevac 26.04.2019
Zbog praznika i produženog vikenda, u Srbiji se tokom narednih dana očekuje veći broj vozila i pojačan saobraćaj, posebno na izlazima iz većih gradova kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima, a povoljne vremenske… »

Prvi memorijal „Miodrag Milićević – Milićko“

RT Kragujevac 26.04.2019
U organizaciji Šahovskog kluba „Radnički Vodovod” od 28. aprila do 4. maja u Kragujevcu će biti održan prvi memorijalni velemajstorski turnir „Miodrag Milićević – Milićko”. Otvaranje turnira je na Uskrs, 28. aprila, u novootvorenom hotelu… »

Tradicionalni srpski običaji za Vaskrs

RT Kragujevac 26.04.2019
Tradicija proslave Vaskršnjih praznika potiče iz davnih vremena. U Srbiji se obeležava u znaku brojnih običaja, koji su se zadržali do današnjih dana. Etnolozi navode da se obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika, uglavnom odnosi na… »

Počeo prolećni raspust

RT Kragujevac 26.04.2019
Đaci osnovnih i srednjih škola od juče su na prolećnom raspustu, a u školske klupe ponovo se vraćaju 6. maja. Prolećni raspust ove godine naslanja se na prvomajske praznike, a spojeno s vikendima, učenici će imati predah od 10 dana.… »

Vaterpolisti Radničkog dočekuju Partizan

RT Kragujevac 26.04.2019
Vaterpolisti Radničkog, u derbiju 4. kola Super lige Srbije, dočekuju beogradski Partizan. Posle Crvene zvezde, Kragujevani će pokušati da savladaju još jednog renomiranog protivnika i ostanu u borbi za prvo mesto. Vaterpolisti Radničkog bore se za… »

Epicentar: N. Urošević i J. Pavlović Bojadžić

RT Kragujevac 26.04.2019
O situaciji u kragujevačkom sportu, prioritetima, odnosu između ulaganja i sportskih rezultata, u Epicentru govore Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport i Jovan Pavlović Bojadžić, biši pomoćnik gradonačelnika za sport. *Preuzimanje… »