Izvor: Sandžak press arhiva vesti 26.04.2019

Treneri Srbije izabrali! Popović najbolji trener, Krstić najbolji igrač, Radonjić najbolji šuter

Sandžak press 26.04.2019
Treću sezonu uzastopno MVP portal u delo sprovodi akciju pod nazivom “Treneri biraju”. Stručnjaci koji su sa klupa predvodili svoje timove u Prvoj i Drugoj muškoj ligi Srbije glasali su za najbolje petorke, najbolje trenere i igrače u ligama u… »

Tokom narednih dana pojačana kontrola alkoholisanosti vozača

Sandžak press 26.04.2019
Policijski službenici će u narednih nekoliko dana prilikom zaustavljanja vozila kontrolisati nivo alkohola u krvi i korišćenje sigurnosnih pojaseva. Podaci pokazuju da je u vreme vaskršnjih praznika broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom… »

Novi Pazar: Uhapšen mladić zbog pljačke turista

Sandžak press 26.04.2019
Novopazarska policija uhapsila je H.Š. (27) iz ovog grada osumnjičenog da je počinio tešku krađu, nezvanično saznaje radio Sto plus. On se sumnjiči da je u četvrtak veče iz jednog ugostiteljskog objekta ukrao lične stvari troje državljana… »

SUPERLIGA: OKK Novi Pazar u subotu dočekuje Slobodu

Sandžak press 26.04.2019
Košarkaš Novog Pazara Marko Radonjić rekao je danas da se njegov tim tokom šestonedeljne pauze u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) dobro spremio i da veruje da će superligaško takmičenje u B grupi otvoriti pobedom nad Slobodom. “Pauza je bila duga… »

Sakupljanjem plastičnih čepova Internacionalni univerzitet pomaže djeci sa invaliditetom

Sandžak press 26.04.2019
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otpočeo je humanitarno-ekološku akciju sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći djeci sa invaliditetom kako bi im se olakšalo funkcionisanje u obrazovanju. “Svrha akcije je da uposlenici i studenti… »

Učenici medrese Gazi Isa-beg u posjeti Internacionalnom univerzitetu

Sandžak press 26.04.2019
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otvorio je vrata učenicima medrese Gazi Isa-beg. Tom prilikom učenici su u pratnji svojih profesora upoznati sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom kao i sa kapacitetima… »

Prvog maja tradicionalna 51. Komaranska košija

Sandžak press 26.04.2019
Prvog maja se po 51. put održava tradicionalna Komaranska košija u organizaciji Turističke organizacije Prijepolje i mjesne zajednice Orašac. U mjestu Komarane na Boretinom brdu, na putu od Prijepolja ka Brodarevu svakog 1. maja skupi se više hiljada… »

Lokalna vlast u Prijepolju nastavlja infrastrukturne radove

Sandžak press 26.04.2019
Nakon hladnih zimskih dana došlo je lijepo i sunčano vrijeme, a sa njom i nastavak infrastrukturnih radova. Građani zadovoljni aktuelnom vlašću, prepoznali njihov radi i trud i odlučili da pomognu. Preko 40 godina put ka zaseoku Gojakovići u… »

Posjeta učenika Medrese znamenitostima Beograda

Sandžak press 26.04.2019
Medresa Gazi Isa-beg u nizu aktivnosti predviđenih za učenike s odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem orgnizirala putovanje u Beograd. Nakon obilaska zgrade Palate Srbije, susreta i razgovora s dr. Miletom Radojevićem, direktorom Uprave za… »

Promocija IT smjera za nadarene učenike

Sandžak press 26.04.2019
U Osnovnoj školi „Bratstvo“ nadarenim učenicima osmog razreda u Novom Pazaru predstavljen novi projekt. Radi se o IT struci za šta je Ministarstvo prosvjete dalo u zadatak da se djeca potpunije informišu o Gimnazijama koje imaju IT odjeljenja kao… »