Politika arhiva vesti 26.04.2019

Vučić za RTS: Učvršćeno prijateljstvo s Rusijom, krećemo u gradnju gasovoda

RTS 26.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom imao dobar sastanak u Pekingu, da je potvrđena ruska podrška Srbiji, kao i da je prijateljstvo učvršćeno. Moskva razume srpsku poziciju kada je reč o… »

Han: Glavni cilj sastanka u Berlinu rešenje blokade dijaloga

Vesti online 26.04.2019
Evropski komesar za proširenje Jonahes Han izjavio je da glavni cilj sastanka u Berlinu 29. aprila, koji su organizovali lideri Nemačke i Francuske sa zapadnobalkanskim zvaničnicima, treba da bude rešenje blokade dijaloga između Beograda i Prištine… »

Vučić se sastao sa Putinom, glavna tema Kosovo i Metohija

Politika 26.04.2019
Ništa od dijaloga, ni u Berlinu, ni bilo gde, bez ukidanja takse.- Ponosan na zemlju i na to kako je predstavljena. PEKING – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna… »

Tači: U dijalogu samo međusobno priznanje, nema nikakvog dvostrukog suvereniteta, ni ...

Beta 26.04.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da na Samitu u Berlinu, 29. aprila, ne može da bude nikakvog dvostrukog suvereniteta za Kosovo, nikakve vrste autonomije, nikakve Republike Srpske, niti bilo kakvog kompromisa modela dve Nemačke, i da se može… »

"Cirkus" na prelazu Merdare: Predstavnici SLS prešli, pa se vratili. Sve prate Kfor i policija

B92 26.04.2019
Priština -- Predstavnici Samostalne liberalne stranke, lojalne prištinskim institucijama, prešli Merdare, pa se vratili. Haradinaj: Zaštitićemo ih. Stigao i Kfor. Predstavnici SLS protestuju zbog navodnog sprečavanja prelaska u centralnu Srbiju… »

Ambasada SAD pozdravila odluku o prihvatanju kandidata SL

Dnevnik 26.04.2019
PRIŠTINA: Ambasada SAD u Prištini danas je pozdravila odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) da potvrdi kvalifikovane kandidate za izbore za gradonačelnike 19. maja u četiri opštine na severu pokrajine. PRIŠTINA: Ambasada SAD u… »

Doneta odluka: Ambasada Srbije izmeštena iz Tripolija u Tunis

Kurir 26.04.2019
Ambasada Srbije izmeštena je iz Tripolija u Tunis zbog oružanih sukoba oko glavnog grada Libije, rekao je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović. Kako prenosi dnevnik list Politika, Odalović je rekao da je odluka o… »

Lideri sveta na večeri kod Sija slušali i o Srbiji

Dnevnik 26.04.2019
PEKING: Kineski predsednik Si Đinping priredio je u Pekingu svečanu večeru na kojoj su svetski lideri, koji učestvuju na forumu "Jedan pojas, jedan put", imali priliku da se upoznaju sa Srbijom i njenom kulturom, na šta je predsednik Srbije… »

Jeremić: Vučić će pasti sa vlasti nakon prvog zvižduka na usiljenom mitingu

Danas 26.04.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će se režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića srušiti kao kula od karata „na prvi zvižduk“ na nekom od njegovih „usiljenih mitinga“, kao što je i rumunski diktator Nikolae… »

Čepurin: Rusija će energično podržavati pravedni posao Beograda

Vesti online 26.04.2019
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin rekao je da je današnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina potvrdio da će Rusija i dalje energično podržavati, kako je rekao, "pravedni posao Beograda"… »