Izvor: Auto blog arhiva vesti 29.04.2019

Vizija iz mašte: Alfa Romeo LEA concept

Auto blog 29.04.2019
Alfa Romeo je poznata po tome što je tokom svoje istorije kreirala neke od najlepših automobila na svetu. Bez obzira na to da li je reč o trkačkim automobilima ili automobilima legalnim za javne puteve, oni su oduzimali dah gde god da se pojave. Iako… »

Škoda Tudor - kupe koji nikada nije ušao u proizvodnju

Auto blog 29.04.2019
Otkako je Škoda u vlasništvu Volkswagena, češkom proizvođaču nije pružena šansa da kupcima ponudi klasičan kupe automobil. Nemački auto-gigant preuzeo je Škodu 1994. i preporodio ovaj automobilski brend. Danas češki proizvođač izrađuje… »

Svi novi AMG modeli imaće pogon na sva četiri točka po željama kupaca

Auto blog 29.04.2019
Prošle nedelje šef Mercedes-AMG odeljenja Tobias Moers je potvrdio da će svaki novi model od 2021. godine biti elektrifikovan o čemu smo već pisali, a uz to je najavio još jednu novost – svi AMG modeli će imati pogon na sva četiri točka! Iako… »

Amerikanci bi mogli da dobiju i Volkswagen kamionet na umanjenoj MQB platformi

Auto blog 29.04.2019
Nakon što je nedavno u Njujorku predstavio svoj drugi kamionet Tarok, nemački Volkswagen planira i treći "pik-ap" za potpunu ofanzivu na najpopularniji segment automobila u SAD. Pored već godinama prisutnog Amaroka, koji bi mogao da dobije naslednika… »

BTCC: Turkingtonu dve pobede na Doningtonu, prvi trijumf Toyote Corolle

Auto blog 29.04.2019
Vozač “BMW-a“ Kolin Turkington pobednik je prve i druge trke drugog takmičarskog vikenda Britanskog šampionata turing automobila, dok je na trećoj trci na Donington parku trijumfovao Tom Ingram u “tojoti“. Turkington je trku 1 startovao sa… »

Električni GAC Aion S

Auto blog 29.04.2019
Kineski GAC Motors je još u novembru prošle godine na Guangzhou sajmu automobila predstavio električni sedan Aion S, koji je sada i zvanično startovao na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta. Fabrika navodi da Aion S treba da ponudi performanse na… »

VIDEO: Nova Opel Corsa na fabričkim testovima

Auto blog 29.04.2019
* Opel se priprema da na leto predstavi novu, šestu generaciju Corse, pa je tim povodom sa nama podelio snimke sa fabričkih testiranja ovog noviteta (naravno još uvek pod maskom) * Automobil će koristiti CMP platformu iz grupacije PSA, što će… »

Dmotion test: Audi Q3

Auto blog 29.04.2019
Audi je novom generacijom Q3 oslobodio prostor za Q2, a kupcima ponudio neke sasvim nove vrednosti Vreme zaista brzo prolazi, to znamo, ali koliko nas se seća da se prvi Audi Q3 pojavio još 2011.? Tada je bio tek nagoveštaj SUV manije koja je nastala… »

TopSpeed test: Toyota Yaris Limited Y20 Edition

Auto blog 29.04.2019
Dvadeset godina postojanja Toyota Yaris ističe ekskluzivnom, limitiranom edicijom koja će u Evropi brojati 1.998 primeraka, od toga oko 30 stiže u Srbiju, a jedan se našao i na našem testu... Toyotin ulazak u B segment ozvaničen je predstavljenjem… »

"Ferari nije pogrešio oko strategije za Leklera"

Auto blog 29.04.2019
Šef Ferarijevog tima Matija Binoto poručuje da je strategija za Šarla Leklera u trci u Bakuu bila adekvata, dok je mladi vozač iz Monaka rekao da je tim sigurno imao dobar razlog da odugovlači sa njegovim odlaskom u boks. Posle greške koju je… »