Izvor: Morava info arhiva vesti 29.04.2019

Grad veličine oraha pogodio Gojnu Goru, seljani tvrde da nije ispaljena nijedna protivgradna raketa

Morava info 29.04.2019
GORNJI MILANOVAC – Grad veličine oraha oko 16 časova pogodio je selo Gojna Gora. Meštani kažu da ne pamte ovakvu vremensku nepogodu u svom kraju. – Trajalo je oko 15 minuta, celo dvorište nam je obelelo. Mogli smo grad da skupljamo lopatama… »

Kadrovski problemi FMP-a šansa za Borac

Morava info 29.04.2019
ČAČAK – U 2. kolu Superlige Srbije igrači Borca odmeriće svoje košarkaško umeće sa starim znancem, FMP-om iz Železnika (sreda, 18 časova). Čačani su na dobar način startovali u takmičenju. Naime, pre nekoliko dana savladan je OKK Beograd… »

Sutra provala oblaka, za Prvi maj moguć sneg!

Morava info 29.04.2019
Prvomajski izleti u prirodi, sudeći po vremenskoj prognozi, za sada se čine kao nemoguća misija. Osim ako volite da kisnete. Vreme nas za praznike neće poslužiti. Najkišovitiji dan očekuje se sutra, kada se pod uticajem ciklona očekuju velike… »

Direktor “Slobode“ procenio koliku je štetu pretrpela fabrika tokom NATO bombardovanja

Morava info 29.04.2019
ČAČAK – Tokom NATO bombardovanja, pre 20 godina, na čačansku kompanuju „Sloboda“ palo je 47 projektila velike razorne moći i tom prilikom uništeno je 85 odsto fabrike. U ukupnu štetu od 250 miliona evra Čačani su uračunali i nepotpisane… »

Dobit “Metalca“ 271,5 miliona, za dividende akcionarima 164 miliona dinara

Morava info 29.04.2019
GORNJI MILANOVAC – Skupština Akcionarskog društvo „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca usvojila je godišnje finansijske izveštaje, u kojima je konstatovano da je u 2018. godini ostvarena dobit od 271,5 miliona dinara. Skupština „Metalca“… »

Vladika Justin služio liturgiju u čačanskoj crkvi

Morava info 29.04.2019
ČAČAK – U prisustvu brojnih vernika, drugog dana Vaskrsa, episkop žički Justin služio je liturgiju u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku. Episkop Justin poručio je da je Vaskrs veliki praznik, da je velika radosta naša, jer smo dočekali… »

Nema više trajnog oduzimanja licenci lekarima

Morava info 29.04.2019
Lekarima više neće moći trajno da bude oduzeta licenca za rad, predviđeno je novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je nedavno stupio na snagu, prenosi Tanjug. Dozvolu za rad mogu da izgube samo privremeno do brisanja iz kaznene evidencije… »

Boško Obradović rekorder po kaznama u republičkom parlamentu

Morava info 29.04.2019
Predsedavajući sednica parlamenta izrekli su za poslednjih godinu i po dana oko 50 kazni poslanicima, što je tribune, mahom opozicije, koštalo blizu pola miliona dinara. Oduzimanje dela plate pratilo je i gašenje mikrofona ili čak i udaljavanje iz… »

Trener Borca u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije

Morava info 29.04.2019
ČAČAK – Pomoćni trener KK Borac Miroslav Milić imenovan je u stručni štab U-16, odnosno kadetske reprezentacije Srbije. Prvi trener biće Saša Nikitovi, nekadašnji šef stručnog štaba ljubljanske Olimpije i pomoćnik u Crvenoj Zvezdi. Ovo je… »